Οι Οινοποιοί της Κρήτης στην PROWEIN,τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση ρασιού

Οι Οινοποιοί της Κρήτης στην PROWEIN,τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση ρασιού

Οι Οινοποιοί της Κρήτης βρέθηκαν στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 19 με 21 Μαρτίου, όπου με την σημαντική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην Διεθνή ‘Εκθεση Κρασιού PROWEIN.  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της έκθεσης, τη φετινή χρονιά συμμετείχαν πάνω από 6.000 εκθέτες προερχόμενοι από 60 κράτη, ενώ 49.000 επαγγελματίες από 141 χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση.

Στο περίπτερο της Κρήτης συμμετείχαν οκτώ κρητικά οινοποιεία, Ένωση Ηρακλείου, Ιδαία Οινοποιητική, Κτήμα Μιχαλάκη, Κτήμα Τοπλού, Οινοποιείο Διαμαντάκη, Οινοποιείο Δουλουφάκη, Οινοποιείο Μηλιαράκη και Οινοποιείο Λυραράκη. Επίσης υπήρχε ένα ενιαίο wine bar που οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ετικέτες από 36 οινοποιεία του νησιού και να πληροφορηθούν για τον Κρητικό αμπελώνα.

Οι Οινοποιοί της Κρήτης στην PROWEIN,τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού

Η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα, Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, δήλωσε: «Στόχος της συμμετοχής μας ήταν η ανάδειξη της μοναδικότητας των τοπικών μας ποικιλιών και η εξαιρετική ποιότητα των κρασιών της Κρήτης σε ένα ευρύ εμπορικό δίκτυο, αλλά και σε ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο καταναλωτικό κοινό. Είχαμε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά, να προωθήσουμε τα Κρητικά κρασιά σε νέες, πολύ ενδιαφέρουσες από άποψη εξαγωγικών δραστηριοτήτων αγορών του εξωτερικού, να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητά τους και να διευρύνουμε την εμπορική  δραστηριότητα των Κρητικών οινικών επιχειρήσεων“.

Οι Οινοποιοί της Κρήτης στην PROWEIN,τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Δικτύου Οινοποιών, Νίκος Μηλιαράκης: «Οι Οινοποιοί της Κρήτης συνεχίζουν τις δράσεις εξωστρέφειας και σε μία πολύ απαιτητική χρονιά η Κρήτη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης έδωσε δυναμικό παρόν στην Prowein. Συνεχίζεται η συνεργασία και οι συνέργειες της Περιφέρειας Κρήτης με το Wines of Crete, στοχεύοντας στην προβολή της Κρήτης ως σημαντική οινοπαραγωγική περιοχή αλλά και ως οινικό προορισμό».

Επόμενη στάση για το Κρητικό κρασί είναι τα ΟιΝοτικά στην Λευκωσία της Κύπρου, την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, στο The Royal Hall.

πηγή ertnews.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather