Οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων αντιδρούν στην υποβάθμιση του σχολείου

Οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων αντιδρούν στην υποβάθμιση του σχολείου

Αντίθετοι στην προοπτική υποβάθμισης του σχολείου τους κατά μία εκπαιδευτική θέση (από 12/θέσιο σε 11/θέσιο), είναι οι γονείς των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, το οποίο στεγάζεται στα κτίρια της οδού Κοραή, στο κέντρο των Χανίων.

Στην σχετική ανακοίνωση – διαμαρτυρία αναφέρουν:

“Καλούμε τη Δημοτική αρχή και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αποτρέψουν τον υποβιβασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου από 12/θέσιο σε 11/θέσιο μέσω της κατάργησης ενός τμήματος της Α΄τάξης. Καλούμε, δηλαδή, να δοθεί η  ευκαιρία στα πρωτάκια να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους να φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους. Δημοκρατία σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων λειτουργεί ως 12/θέσιο από το 2011 μέχρι και σήμερα, βάσει  του ΦΕΚ  1573/27-06-2011, σελ. 21319. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κατάργηση μιας αίθουσας διδασκαλίας έχει ήδη λυθεί. Η εν λόγω αίθουσα αντικαταστάθηκε με την αίθουσα του συλλόγου διδασκόντων και ήδη χρησιμοποιείται ως αίθουσα διδασκαλίας.

Υπέρ της παραπάνω λύσης τάσσονται:

  • ο ΣΕΠΕ Χανίων
  • ο σύλλογος διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων που επίσημα και ομόφωνα αποφάσισε να παραχωρήσει την αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων και να μεταφερθεί σε άλλη μικρότερη
  • το Σχολικό Συμβούλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Ως γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του 3ου, 4ου, 30ου και 31ου νηπιαγωγείων και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων αναρωτιόμαστε:

Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν υιοθετεί επισήμως τη λύση που προτείνεται από τον ΣΕΠΕ Χανίων και τον Σύλλογο Διδασκόντων και που ήδη εφαρμόζεται ανεμπόδιστα στο σχολείο αυτή τη στιγμή;

Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν αναγνωρίζει την προτεινόμενη αίθουσα που πληροί τις προϋποθέσεις ως αίθουσα σχολικού κτιρίου που βρίσκεται εντός του σχολικού κτιρίου και ήδη στεγάζει μαθητές.

Είναι δυνατόν ο Δήμος Χανίων να προσφέρει ως βέλτιστη, μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση, την κατάργηση ενός τμήματος σε ένα από τα κεντρικότερα σχολεία της πόλης; Mία πρακτική που θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε έξι χρόνια;

Η Δημοτική Αρχή τελικά συλλογίζεται και αποφασίζει για ζητήματα εκπαίδευσης και πολιτισμού που αφορούν τα παιδιά μας αποκλειστικά με τεχνοκρατικά κριτήρια και όχι ψυχοπαιδαγωγικά; Με λύσεις αποκλεισμού, κατάργησης και κοινωνικού διχασμού; Ο ενδεχόμενος υποβιβασμός του σχολείου δε ζημιώνει μόνο τα 13 παιδιά, αλλά και τα 38 πρωτάκια που έχουν εγγραφεί και το σύνολο της σχολικής κοινότητας για το συμφέρον της οποίας είναι προτιμότερη η λειτουργία δύο ολιγομελών τμημάτων έναντι ενός ογκωδέστατου (25 ατόμων).

Επειδή πιστεύουμε στο κοινωνικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής,

Επειδή η ελπίδα γεννιέται και ανθίζει μέσα στις σχολικές τάξεις,

Καλούμε τη Δημοτική αρχή και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να στηρίξουν τη λειτουργία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων ως 12/θέσιου και να πράξουν τα δέοντα”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather