Οι εργαζόμενοι του ΟΑΚ εκπαιδεύτηκαν στην παροχή πρώτων βοηθειών

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΚ εκπαιδεύτηκαν στην παροχή πρώτων βοηθειών

Σειρά Επιμορφωτικών δράσεων για το προσωπικό του,  πάνω στις πρώτες βοήθειες και την χρήση απινιδωτή, ξεκίνησε την Τρίτη 13/12/2022 από τα Χανιά, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, σε συνεργασία  με το  ΕΚΑΒ Κρήτης.

Μετά την προμήθεια σύγχρονων φορητών απινιδωτών, στην οποία προχώρησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με ιδίους πόρους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν  στο σύνολο των εγκαταστάσεων του «Οργανισμού»,  η Διοίκηση του Ο.Α.Κ. αποφάσισε παράλληλα να εκπαιδεύσει και το προσωπικό της, πάνω στην λειτουργία των συγκεκριμένων μηχανημάτων αλλά και γενικότερα στην παροχή «Πρώτων Βοηθειών».

Στην διάρκεια του πρώτου σεμιναρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, τριάντα εργαζόμενοι του Ο.Α.Κ. από τις υπηρεσίες του σε Χανιά και Ρέθυμνο, υπό την παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Άρη Παπαδογιάννη και του Προέδρου του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. κ. Λευτέρη Κοπάση, εκπαιδεύτηκαν και απέκτησαν την απαραίτητη πιστοποίηση, από τους Ειδικούς του Τομέα Χανίων, του «Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας».

«Βασική μας προτεραιότητα, είναι η δημιουργία ενός αφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, για το σύνολο του προσωπικού μας, σε όλη την γεωγραφική περιφέρεια της Κρήτης και οπουδήποτε χτυπά η «καρδιά» των υπηρεσιών του Ο.Α.Κ.. Στόχος μας, πέραν της προμήθειας των απινιδωτών, αυτών των «εργαλείων ζωής», ήταν και είναι, η εκπαίδευση του προσωπικού μας, στην χρήση τους. Στην περίπτωση που κανείς δεν το εύχεται, χρειαστεί, αυτά τα σπουδαία μηχανήματα,  να τα χρησιμοποιήσουμε για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, που βρίσκεται σε κίνδυνο, θα πρέπει και να γνωρίζουμε να το κάνουμε με τον ορθό τρόπο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια, τόσο τα στελέχη όσο και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ,   καθώς φάνηκαν εξ’ αρχής πρόθυμοι, να γίνουν αρωγοί αυτής μας της προσπάθειας, χωρίς δεύτερη σκέψη», ανέφερε χαρακτηριστικά στην διάρκεια δηλώσεων του στο περιθώριο του σεμιναρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Αντίστοιχη δράση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, στο Ηράκλειο, για τους εργαζόμενους από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather