Οι εορταστικές εκδηλώσεις πολιτισμού του Δήμου Χανίων

Οι εορταστικές εκδηλώσεις πολιτισμού του Δήμου Χανίων

Φέτος τις γιορτές, αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες, που η τωρινή συγκυρία τις καθιστά ακόμα πιο μοναχικές, η τέχνη έρχεται κοντά μας μέσω της τεχνολογίας. Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, με μόνο στόχο την ψυχική ενδυνάμωση και ψυχαγωγία των δημοτών του, υλοποιούν σειρά δράσεων με κυρίαρχο σύνθημα #madeinChania

Δράσεις με τοπικούς καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ομάδες και μονάδες δημιουργικές, προτάσεις ξεχωριστές και πρωτοπόρες, γεμίζουν τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2020-2021.

Τρεις ζώνες καθημερινής επαφής με την τέχνη. Τρεις ζώνες για μικρούς και μεγάλους, ζωντανά από τις επίσημες σελίδες του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ στα social media→ https://bit.ly/2KpxKbe

Το “Παράθυρο με θέα”, μία πρωτότυπη δράση που φιλοξενείται στο Δίλοβο, το εμβληματικό βορεινό παράθυρο στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, θα μας συναντάει καθημερινά, με νέες παρουσιάσεις στις 20:00. Μουσικά δρώμενα και θεατρικές αφηγήσεις, που καταγράφηκαν με στόχο να αναδειχθεί η πλούσια καλλιτεχνική δημιουργία του τόπου, με θέα το στολισμένο όπως ποτέ άλλοτε, Παλιό Λιμάνι Χανίων. Από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και κάθε μέρα, ανοίγουμε ένα παράθυρο με θέα στην Τέχνη και αγναντεύουμε από το σπίτι, ποιοτικά και με ασφάλεια.

Κάθε βράδυ, στις 22:00 ανοίγει η αυλαία. Με θεατρικές παραγωγές σε ιδιαίτερα σημεία της πόλης, γωνίες και κρυψώνες. Ο θεατρικός λόγος συναντά το δημόσιο χώρο και τα δυνατά κείμενα συναντούν τους ευαίσθητους θεατές. Οι παραστάσεις ξεκινούν από την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου και κάθε μέρα, σε συνεργασία με το τοπικό θεατρικό εργαστήρι YouCa.

Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους για παιδιά και εφήβους, επιλεγμένες από το “Chania Film Festival”-Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης μας, θα προβάλλονται καθημερινά στις 6 το απόγευμα. Έναρξη την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, καθημερινά και όλο το εικοσιτετράωρο, η τέχνη έρχεται σπίτι μας. Μέσα από την πλατφόρμα art@home που δημιουργήθηκε από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ πριν αρκετούς μήνες και παραμένει ενεργή και ανανεωμένη. Διαδικτυακές παραστάσεις και συναυλίες, εικονικές περιηγήσεις και ξεναγήσεις σε μουσεία, επιλεγμένα αφιερώματα σχετικά με την τέχνη, φέρνουν τον πολιτισμό ακόμα πιο κοντά μας.

Τέλος, επίσης καθημερινά, η μουσική στολίζει την πόλη. Οι dj’s και οι μουσικοί παραγωγοί της πόλης επιλέγουν εορταστικές μελωδίες και ντύνουν μουσικά τις βόλτες μας στο κέντρο των Χανίων. Από τις 11:00 το πρωί έως τις 13:30 και από τις 18:00 με 20:30 το απόγευμα, στους δρόμους της πόλης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather