Οι αποφάσεις που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στην πρόσφατη συνεδρίασή του

Οι αποφάσεις που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στην πρόσφατη συνεδρίασή του

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συνεδρίασε χθες στο Ηράκλειο υπό την προεδρία του Παύλου Μπαριτάκη κι έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

  1. Εγκρίθηκε η επικαιροποίηση – 1η Τροποποίηση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Κρήτης / Περιφερειακών Ενοτήτων 2022 στην οποία προβλέπεται η ένταξη 76 νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 33.043.080,07 ευρώ.
  2. Εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή  ρύθμιση για την υλοποίηση του έργου της οδού Καζαντζίδη από Α/Κ Αλικαρνασσού έως Ι/Κ Καλλιθέας, Χ.Θ. 0+255,42 έως Χ.Θ. 2+765,89 στα πλαίσια του υποέργου: «Κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης».
  3. Εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή  ρύθμιση για την εκτέλεση εργασιών στην Επαρχιακή Οδό 1 από το λιμάνι Καβονησίου Κισάμου μέχρι το χωριό Πλάτανος στα πλαίσια του υποέργου: «Επείγουσες εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων και αποκατάσταση οδοστρωμάτων και τεχνικών στην Επαρχιακή Οδό 1 και τους συνδεόμενους δρόμους».
  4. Εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή  ρύθμιση για την κατασκευή δύο πασαλοσυστοιχιών, επί της Επαρχιακής Οδού 5 Καλουδιανά – Χρυσοσκαλίτισσα πλησίον του ορίου οικισμού Τοπολίων, για το έργο «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών και αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατολισθήσεων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Περιοχής Δήμων Κισάμου και Καντάνου Σελίνου».
  5. Εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή  ρύθμιση για την κατασκευή πασσαλότοιχου και την τοποθέτηση πλεγμάτων και αγκυρίων, επί της Επαρχιακής Οδού 01 (Καστέλι-Κεφάλι) πλησίον οικισμού Κεραμωτής, για το έργο «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών και αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατολισθήσεων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Περιοχής Δήμων Κισσάμου και Καντάνου Σελίνου».
  6. Εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή  ρύθμιση (απαγόρευση κυκλοφορίας) μεταξύ των οικισμών Αζογυρέ και Αχλαδιάκες, της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιόχωρας, για τη εκτέλεση του έργου που αφορά την αποκατάσταση της επαρχιακής οδού.
  7. Εγκρίθηκε η παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εκτέλεση εργασιών στον επαρχιακό δρόμο Ταυρωνίτης – Παλαιόχωρα στο πλαίσιο του έργου: ««Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών και αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατολισθήσεων στην Επαρχιακή Οδό 14».
  8. Εγκρίθηκε η πρόσληψη  προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ADRISEISMIC – New approaches for seismic improvement and renovation of Adriatic and Ionian historic urban centers- Νέες Προσεγγίσεις για την σεισμική βελτίωση και ανακαίνιση-αποκατάσταση ιστορικών κέντρων της Αδριατικής και του Ιονίου (πρόγραμμα INTERREG ADRION)».
Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather