Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους έγιναν σημαντικά πιο ακριβές από το 2019

Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους έγιναν σημαντικά πιο ακριβές από το 2019
Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους δεν είναι πλέον τόσο φθηνές όσο πριν από την κρίση του κορωνοϊού.

Αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της νέας μελέτης του «Low Cost Monitor» από το Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο (DLR). «Η δύσκολη κατάσταση στην αγορά οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερες τιμές στην κατηγορία χαμηλού κόστους φέτος», σχολίασε ο Peter Berster, επικεφαλής της μελέτης.

Οι μέσες τιμές την άνοιξη του 2023 για τις αεροπορικές εταιρείες Ryanair, Easyjet, Eurowings και Wizz Air κυμαίνονταν μεταξύ 103 και 147 ευρώ. Σύμφωνα με την «Low Cost Monitor», την άνοιξη του 2019 αυτό το εύρος ήταν μεταξύ 59 και 106 ευρώ. Η Easyjet ήταν η φθηνότερη με μέση τιμή εισιτηρίου περίπου 103 ευρώ συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων και τελών στη γερμανική αγορά.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους πρέπει να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη τους ειδικά για βραχυπρόθεσμες κρατήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις τιμών και για μακροπρόθεσμες κρατήσεις. Οι τιμές των  εταιρειών ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα μεταξύ των εταιρειών.

Ένα άλλο εύρημα της μελέτης, είναι ότι οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους είχαν μερίδιο 21% της εναέριας κυκλοφορίας από γερμανικά αεροδρόμια στις αρχές του 2023 και περίπου 30% σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η μεγαλύτερη προσφορά ήταν στο Βερολίνο με σχεδόν 470 προγραμματισμένες αναχωρήσεις την εβδομάδα και ακολουθούν το Ντίσελντορφ, η Κολωνία/Βόννη, το Αμβούργο και η Στουτγάρδη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης βασίζονται σε δεδομένα μιας εβδομάδας τον Ιανουάριο του 2023.

Πηγή: tornosnews.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather