Οι 16 βουλευτές που εκλέγονται στην Κρήτη

Οι 16 βουλευτές που εκλέγονται στην Κρήτη

Ιστορική ανατροπή πέτυχε η Νέα Δημοκρατία στην Κρήτη, καθώς το πάλαι ποτέ «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ, κατέπεσε και μάλιστα εμφαντικά, καθώς σε όλους τους νομούς η Ν.Δ. κατέγραψε πρωτιά με μεγάλες διαφορές από το δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ σε Χανιά και Ηράκλειο και το ΠΑΣΟΚ σε Ρέθυμνο και Λασίθι.

Όσον αφορά τους υποψήφιους βουλευτές η ψηφοφορία ήταν εύκολη και αναμενόμενη για πολλούς αλλά «κονταροχτυπήθηκαν»  για μια θέση στη νέα βουλή, η θητεία της οποίας όπως όλα δείχνουν θα διαρκέσει μερικές ώρες και θα διαλυθεί ξανά για τις νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου. Οι 6 από τους 16 βουλευτές που εξελέγησαν στο νησί, θα βρεθούν για πρώτη φορά στα έδρανα της Βουλής.

Αναλυτικά η Κρήτη στέλνει 16 βουλευτές στην Βουλή και συγκεκριμένα τέσσερις από το νομό Χανίων, δύο από το νομό Ρεθύμνης, οκτώ από το Ηράκλειο και δύο από το Λασίθι. Από αυτούς οι 7 εξελέγησαν με ΝΔ, οι τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ, τρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και δύο από το ΚΚΕ. Η Ελληνική Λύση δεν εξέλεξε βουλευτή στην Κρήτη, σε αυτήν την αναμέτρηση

Ειδικότερα τα Χανιά εκλέγουν  τις Ντόρα Μπακογιάννη και Σέβη Βολουδάκη από την ΝΔ, τον Παύλο Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξανδρο Μαρινάκη από το ΚΚΕ. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ εκλέγει βουλευτή στα Χανιά.

Το Ηράκλειο εκλέγει τους Λευτέρη Αυγενάκη, Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη και Μάξιμο Σενετάκη από την ΝΔ, τους Χαράλαμπο Μαμουλάκη και Σωκράτη Βαρδάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ελένη Βατσινά από το ΠΑΣΟΚ και τον Μανώλη Συντυχάκη από το ΚΚΕ. Αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου, αλλά είτε αυτή της Α’ Θεσσαλονίκης ή του Νότιου Τομέα Αθηνών, τότε στο Ηράκλειο θα εκλεγεί ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

Από το Ρέθυμνο στην νέα βουλή θα βρεθούν οι Γιάννης Κεφαλογιάννης από την ΝΔ και Μανώλης Χνάρης από το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος το Λασίθι στέλνει και αυτό δυο βουλευτές στην βουλή. Πρόκειται για τον Γιάννη Πλακιωτάκη από το κόμμα της ΝΔ και την Κατερίνα Σπυριδάκη από το ΠΑΣΟΚ.

Οι 16 βουλευτές που εκλέγονται στην Κρήτη ανά κόμμα

Ντόρα Μπακογιάννη (Ν.Δ. Χανιά)

Σέβη Βολουδάκη (Ν.Δ. Χανιά)

Γιάννης Κεφαλογιάννης (Ν.Δ. Ρέθυμνο)

Λευτέρης Αυγενάκης (Ν.Δ. Ηράκλειο)

Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης (Ν.Δ. Ηράκλειο)

Μάξιμος Σενετάκης (Ν.Δ. Ηράκλειο)

Γιάννης Πλακιωτάκης (Ν.Δ. Λασίθι)

Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ Ηράκλειο)

Ελένη Βατσινά (ΠΑΣΟΚ Ηράκλειο)

Μανώλης Χνάρης (ΠΑΣΟΚ Ρέθυμνο)

Κατερίνα Σπυριδάκη (ΠΑΣΟΚ Λασίθι)

Παύλος Πολάκης (ΣΥΡΙΖΑ Χανιά)

Χαράλαμπος Μαμουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ Ηράκλειο)

Σωκράτης Βαρδάκης (ΣΥΡΙΖΑ Ηράκλειο)

Αλέξανδρος Μαρινάκης (ΚΚΕ Χανιά)

Μανώλης Συντυχάκης (ΚΚΕ Ηράκλειο)

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather