“Οχι” εισιτήριο στο Μπάλο από την Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων

“Οχι” εισιτήριο στο Μπάλο από την Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων

Την αντίθεσή της με την πρόταση για επιβολή εισιτηρίου εισόδου στον Μπάλο (πέραν του εισπραττόμενου, σήμερα, 1 € για την αποκομιδή απορριμμάτων), εκφράζει η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Ι. Κουκουράκης και ο γ.γ. Εμμ. Κασαπάκης, επισημαίνεται πως «ο Μπάλος όπως το Ελαφονήσι και η Σαμαριά αποτελούν μέσω της προβολής τους πόλο έλξης τουριστών στην περιοχή μας».
Για την Ένωση, «το να θέλουμε να επιβάλουμε εισιτήριο αποτροπής, είναι σαν να θέλουμε να μειώσουμε την τουριστική κίνηση στον Νομό Χανίων. Να έχουμε δηλαδή προσβάσιμα τα συγκεκριμένα μέρη, για τα οποία μια μεγάλη μερίδα τουριστών έρχεται στα Χανιά, μόνο σε πελάτες των 5στερων ξενοδοχείων».
Τα τουριστικά καταλύματα δηλώνουν αντίθετα «σ’ αυτές τις λογικές αποκλεισμού», τονίζοντας πως «οι ακτές πρέπει να είναι ανοικτές σε όλους, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, όχι μόνο στους πλούσιους».
Αλλωστε, συνεχίζει η ανακοίνωση «και η UNESCO όταν κατατάσσει μια περιοχή στη λίστα περιοχών φυσικού κάλλους, δεν προστρέχει σε τέτοιες λογικές αποκλεισμού. Αν πράγματι μας ενδιαφέρει το περιβάλλον και όχι η εισπρακτική του διάσταση, ας φροντίσουμε μέσα από εθελοντικές δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράλληλη αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την προστασία του.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather