ΟΑΚ: Εκδηλώσεις ημέρας νερού 2023

ΟΑΚ: Εκδηλώσεις ημέρας νερού 2023

Με μια σειρά από εκδηλώσεις γνωριμίας του κοινού, με τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, εορτάζει και φέτος ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. την «Παγκόσμια Ημέρα Νερού».

Ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, σε Αποσελέμη και Ποταμούς Αμαρίου προγραμματίζει φέτος ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Νερού».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, ο «Ο.Α.Κ. Α.Ε., ως φορέας διαχείρισης μεγάλων υδραυλικών έργων υποδομής σε ολόκληρη την Κρήτη, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22.03.2023) και “ανοίγει” την Τετάρτη 22.03.2023 (10.00- 15.00) τα έργα Αποσελέμη και Φράγματος Ποταμών Αμαρίου,  με ξεναγήσεις για το κοινό, από το προσωπικό του “Οργανισμού”.

Στο Φράγμα Αποσελέμη και στην εγκατάσταση επεξεργασίας νερού (ΕΕΝ) Αποσελέμη, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τη μόνιμη έκθεση φωτογραφίας των έργων Αποσελέμη, αλλά και να ξεναγηθεί στην Εγκατάσταση (και στα διάφορα στάδια επεξεργασίας νερού), καθώς και στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου του νερού.

Στο Φράγμα Ποταμών το κοινό, την ίδια  μπορεί να θαυμάσει τον ταμιευτήρα και να ενημερωθεί, μέσα από το φωτογραφικό αρχείο για την κατασκευή του έργου του Φράγματος, των σηράγγων, των δικτύων, κλπ., καθώς και των έργων που προγραμματίζονται, όπως είναι η Ε.Ε.Ν. Φρ. Ποταμών και ο Υβριδικός Σταθμός παραγωγής ενέργειας 50 MW».

«Σε μια δύσκολη σε υδρολογικό επίπεδο χρονιά, όπως αυτή που διανύουμε φέτος, η «διαδρομή» του νερού αλλά και η ορθή του χρήση, αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για όλους εμάς στον Ο.Α.Κ.. Καλούμε τον κόσμο, να επισκεφθεί τις μονάδες μας και να τον ενημερώσουμε για την σπουδαιότητα του πολυτιμότερου αγαθού», αναφέρει σε σχετική του δήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather