Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της Ντόρας Μπακογιάννη στην καλύτερή της φίλη, Μπουμπού

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της Ντόρας Μπακογιάννη στην καλύτερή της φίλη, Μπουμπού

Έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 69 ετών η γνωστή Χανιώτισσα Αντωνία Μποτωνάκη-Παπαδομανωλάκη, την οποία οι φίλοι και οι συνεργάτες, την αποκαλούσαν χαϊδευτικά Μπουμπού.

Η Αντωνία Μποτωνάκη-Παπαδομανωλάκη, είχε εργαστεί στη ΔΕΗ Χανίων, ενώ επί σειρά ετών συνεργάσθηκε ως επιμελήτρια και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Κήρυξ», επί διεύθυνσης του Στέλιου Νικηφοράκη. Παράλληλα διετέλεσε μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων, μέλος της ΚΕΔΚΕ, δημοτική σύμβουλος Βουκολιών, καθώς και του φιλολογικού συνδέσμου Χρυστόστομος.

Η εκλιπούσα συνδεόταν με πολύχρονη φιλία με την Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς οι οικογένειές τους διατηρούσαν στενές σχέσεις. Η βουλευτής Χανίων μέσω ανάρτησής της στο Facebook αναφέρθηκε στην απώλεια της «Μπουμπούς», με μια συγκινητική ανάρτηση, που εξυμνεί κυρίως την αληθινή φιλία που συνέδεε τις δύο γυναίκες:

«Μπουμπού μου, ήσουν 6 μηνών και εγώ στην κοιλιά όταν η μάνα μου αποφάσισε ότι θέλει να κάνει ένα τέτοιο κορίτσι, σαν εσένα. Από τότε Μπουμπού μου τα κάναμε όλα μαζί, τα μοιραζόμασταν όλα. Τις επαναστάσεις, τον αγώνα με τους μπαμπάδες μας -και ας τους λατρεύαμε- τα μυστικά μας, τις αγωνίες μας, τις ελπίδες και τα όνειρά μας. Τα ίδια γούστα, τις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες. Πώς να χωρέσει σε μια παράγραφο μια ολόκληρη ζωή; Πώς να μιλήσεις για την τύχη που είχα να σε έχω όλη μου τη ζωή και την άρνηση που έχω να δεχτώ ότι ο μισός μου εαυτός φεύγει;

Πάντα πίστευα ότι δεν υπάρχει ιερότερο πράγμα από την φιλία, γιατί τους φίλους τους διαλέγεις και σε διαλέγουν. Εσύ για μένα ήσουν το διαχρονικό στήριγμά μου. Στα κάτω μου ήσουν πάντα εκεί, στις χαρές δίπλα μου. Εσύ με την δύναμή σου, τον εκρηκτικό σου χαρακτήρα, το γέλιο και την ανοιχτωσιά σου, την αποφασιστικότητα και τη γενναιοδωρία σου. Γενναιόδωρη σε όλα, τα υλικά αγαθά, τα συναισθήματα, αλλά κυρίως την αγάπη που έδινες απλόχερα σε όλους. Δεν πρόλαβες να καλοχαρείς την Αντωνία, μου φαίνεται πως σου μοιάζει ήδη.

Καλό ταξίδι Μπουμπού μου, κανείς για μένα δεν θα μπορέσει να καλύψει την απουσία σου». ΝΜ

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather