Ο πολιτικός κόσμος και η Κρήτη, αποχαιρετά τον Μανούσο Βολουδάκη

Ο πολιτικός κόσμος και η Κρήτη, αποχαιρετά τον Μανούσο Βολουδάκη

Με βαθιά θλίψη, τα Χανιά αποχαιρετούν τον Μανούσο Βολουδάκη, ο οποίος έχασε χθες την μάχη με την επάρατη νόσο, μόλις 56 ετών, σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες 10 ημέρες, έπειτα από υποτροπή της ασθένειάς του, που αντιμετώπιζε με σθένος το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας και δεκάδες εκπρόσωποι αρχών και φορέων των Χανίων, στέλνουν συλλυπητήρια μηνύματα, εξάροντας τον χαρακτήρα του εκλιπόντος, καθώς και την πολιτική και προσωπική παρακαταθήκη που αφήνει.

Ακολουθούν μηνύματα και ανακοινώσεις λύπης και οδύνης για τον Χανιώτη βουλευτή.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει: «Είναι φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν τη συντριβή μου από την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη. Του καλού φίλου και συνεργάτη, αλλά και αγαπημένου συμπατριώτη και πιστού συμμαχητή μου στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Μανούσος αφήνει ένα αποτύπωμα ποιότητας σε όλη τη διαδρομή του. Ως βουλευτής, ως οικονομολόγος, ως Χανιώτης. Ενώ η δημόσια ζωή τού οφείλει πολλά, καθώς ως υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πολέμησε γενναία τη γραφειοκρατία.

Η κυβέρνηση και η παράταξη θρηνούν για τον τόσο πρόωρο χαμό του. Η σκέψη μας είναι, τώρα, στην οικογένειά του. Στην αγαπημένη του Σέβη και στα τρία τους παιδιά, Δάφνη, Σήφη και Γιώργο, να θυμάστε πάντα τον πατέρα σας. Και να είστε περήφανοι γι’ αυτόν».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς την είδηση της απώλειας του πρώην Υπουργού και βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου Βολουδάκη, έλαβε τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής και ανέφερε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ήθελα να αποσπάσω την προσοχή σας για λίγο και να διακόψω για ένα συμβάν απολύτως ανθρώπινο, αλλά και απολύτως σπαρακτικό, που συνέβη μόλις λίγη ώρα πριν και αφορά σε έναν αγαπημένο συνάδελφο και φίλο, τον Μανούσο Βολουδάκη, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Η υγεία του επιδεινώθηκε δραματικά από το Σάββατο και μετά. Ξέραμε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως τόσοι άλλοι συνάνθρωποί μας, αλλά μας είχε ξεγελάσει η έλευσή του στη Βουλή και η συμμετοχή του τις τελευταίες ημέρες, αλλά δυστυχώς μόνο μας είχε ξεγελάσει. Επανέκαμψε το “θηρίο” αυτής της δύσκολης ασθένειας και πριν από λίγο απεβίωσε.

Ένας εξαίρετος φίλος, αγαπημένος συνάδελφος που εκπροσώπησε το Νομό Χανίων επάξια επί σειρά ετών, και υπηρέτησε γόνιμα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η γυναίκα του και τα τρία του ανήλικα παιδιά πρέπει να νιώσουν τη στοργή και τη συμπαράσταση όλων μας.

Αυτή είναι η ανθρώπινη μοίρα η οποία, ξέρετε, όταν συμβαίνει ανάμεσα σε δραστηριότητες της καθημερινότητας, τις συντρίβει και τις παραμερίζει και τις κάνει να φαίνονται τόσο πρόσκαιρες και τόσο ασήμαντες. Βεβαίως η ζωή συνεχίζεται, αλλά αυτή η ζωή που συνεχίζεται για εμάς και όχι για τον Μανούσο Βολουδάκη θα πρέπει από εδώ και πέρα να περιέχει και μια τρυφερή, στοργική και υπερήφανη μνήμη γι’ αυτόν τον άξιο συνάδελφο, τον άξιο εκπρόσωπο του κρητικού λαού που τόσα πρόσφερε στην πατρίδα και στον κοινοβουλευτισμό».

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, έναν άξιο πολιτικό, έναν ακέραιο άνθρωπο και έναν πολύτιμο αγωνιστή της παράταξής μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Με σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Εξελέγη βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2012 και το 2019. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2005 έως το 2006 και Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την περίοδο 2012-2013», συμπληρώνει.

Και προσθέτει: «Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η γενναιότητα και το ήθος του Μανούσου Βολουδάκη θα λείψουν από τη δημόσια ζωή. Θα αποτελούν, ωστόσο, πάντα οδηγό για όλους εμάς στην επιδίωξή μας να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας».

Επίσης η ΝΔ ανακοίνωσε ότι λόγω της απώλειας του Μανούσου Βολουδάκη, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του κόμματος μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Θέλω να εκφράσω εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τα ειλικρινή, βαθύτατα συλλυπητήριά μας για την απώλεια του συναδέλφου μας βουλευτή Χανίων, του Μανούσου Βολουδάκη, τόσο και πρωτίστως προς τους οικείους του, προς τους δικούς του ανθρώπους αλλά και προς το κόμμα του, προς τη Νέα Δημοκρατία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως εξής: «Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας πολιτικός με έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη. Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά στα Χανιά το 2007 και είχε επιδείξει ένα πολύπλευρο ενδιαφέρον για πολλά και διαφορετικά ζητήματα δημόσιας πολιτικής. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στο κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία».

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει σε γραπτή του δήλωση:

«Ο ξαφνικός θάνατος του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη βύθισε στη θλίψη ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο.

Ήταν ένας μετριοπαθής, σοβαρός και εργατικός πολιτικός, που τίμησε την Κρήτη, με την κοινοβουλευτική του παρουσία.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ

Ο αδελφικός του φίλος, συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης σημειώνει σε ανάρτησή του:

«Έφυγε μόλις από τη ζωή ο αδελφικός μου φίλος, ο αχώριστος σύντροφος της εφηβείας και της νιότης. Μέχρι την τελευταία στιγμή ο Μανούσος διατηρούσε ακέραια την πίστη του, τη λεβεντιά, το χιούμορ του. Έζησε και πέθανε φωτεινός. Και όπως θα έλεγε και ο ίδιος, “του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται”».

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση:

«Η απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη βυθίζει σε απέραντη θλίψη τους πάντες. Ένας υπέροχος νέος άνθρωπος, ευγενής, πολιτισμένος, κατηρτισμένος, προσηνής, οικογενειάρχης χάθηκε. Μας συνέδεε βαθειά προσωπική φιλία, πολιτική συναντίληψη, κοινή αγωνία για το μέλλον της πατρίδας μας. Πολιτεύτηκε με ήθος, με επιχειρήματα και προπαντός με ανυπέρβλητη μαχητικότητα. Η οικογένειά του, τα Χανιά, η Παράταξή του, οι φίλοι του, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Στη Σέβη και τα τρία παιδιά τους τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου. Αιωνία του η μνήμη».

Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

«Ο Μανούσος Βολουδάκης διακρινόταν για το ήθος του και τη συνέπειά του στην άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων και ο θάνατός του προκαλεί θλίψη σε όλους μας», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter. «Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, όπως και σε όλους τους οικείους του», προσθέτει.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης επισημαίνει:

«Αποχαιρετούμε τον Μανούσο Βολουδάκη, έναν σπουδαίο άνθρωπο και άξιο στέλεχος της παράταξής μας. Υπήρξε για μένα εξαιρετικός συνάδελφος και φίλος, συμπατριώτης μου Κρητικός, και υπηρέτησε τον τόπο του με ήθος και αίσθημα προσφοράς. Για όλους εμάς που βρεθήκαμε δίπλα του εντός και εκτός του πολιτικού στίβου, θα είναι πάντα παρών στην καρδιά και στο μυαλό μας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο twitter: «Είμαι συγκλονισμένος από τον θάνατο του συναδέλφου Μανούσου Βολουδάκη. Ένας άξιος κοινοβουλευτικός άνδρας και καλός φίλος! Συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει σε δήλωσή της:

«Βαθιά συντετριμμένη, από τον απροσδόκητο χαμό του Μανούσου Βολουδάκη. Είχαμε όλοι πιστέψει ότι η τελευταία θεραπεία θα είχε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ο συνάδελφος και φίλος Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε επί πολλά χρόνια εξαιρετικός εκπρόσωπος του λαού των Χανίων. Μέχρι και πριν ένα μήνα έδινε μάχες στη Βουλή για τα συμφέροντα των Χανιωτών. Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, για την οικογένειά του, την οικογένεια της ΝΔ αλλά και ολόκληρο τον λαό των Χανίων. Τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του Σέβη, στα τρία του παιδιά και σε όλη την οικογένειά του».

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης σημειώνει:

«Είμαι συγκλονισμένος και συντετριμμένος, όπως όλες οι Χανιώτισσες και όλοι οι Χανιώτες, από την απρόσμενη είδηση του θανάτου του συναδέλφου Μανούσου Βολουδάκη. Τα Χανιά τίμησαν δικαίως τον Μανούσο Βολουδάκη πολλές φορές κι εκείνος, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, φρόντισε να ανταποδώσει την τιμή και την ευθύνη, υπηρετώντας τον τόπο μας με αληθινή αγάπη, θάρρος, ευθυκρισία και συνέπεια. Η απώλεια είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη: για τα Χανιά, για τη ΝΔ, αλλά πρωτίστως για την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα τρία τους παιδιά, και τα αγαπημένα του πρόσωπα, στους οποίους εκφράζω την οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μανούσου Βολουδάκη, βουλευτή της ΝΔ στα Χανιά. Ήμασταν πολιτικοί αντίπαλοι, συγκρούστηκαμε αρκετές φορές στη Βουλή, αλλά και συνεργαστήκαμε για το καλό της επαρχίας Σφακίων όταν ήμουν δήμαρχος και αυτός υπουργός. Υπήρχε μεταξύ μας, λόγω και κοινής καταγωγής από τα Σφακιά, αλληλοσεβασμός παρά τις ιδεολογικές διαφορές. Αιωνία του η μνήμη».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Σταθάκης αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη. Ο Μανούσος εκπροσώπησε για χρόνια τα Χανιά στη Βουλή με ήθος, ευσυνειδησία, εντιμότητα και προάσπιση του κοινού καλού. Από την κοινή μας θητεία στη Βουλή θυμάμαι μόνο την άριστη συνεργασία και την ευγενή αντιπαράθεση. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης αναφέρει: «Με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη. Στη σύζυγό του Σέβη, τα παιδιά και την οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο βουλευτής Ρεθύμνης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του αγαπητού μου συναδέλφου και φίλου Μανούσου Βολουδάκη, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε για πολλά χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Μανούσος πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον προσωπικό και πολιτικό του βίο και παρέμεινε αταλάντευτος στις ιδέες και τα πιστεύω του, ιδιαίτερα για τον τόπο του, τα Χανιά. Υπήρξε εξέχον στέλεχος της παράταξής μας, μα πάνω από όλα λάτρης της Κρήτης και των ανθρώπων της. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης σημειώνει:

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου, ενός πολιτικού άνδρα, του βουλευτή Χανίων ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη, που έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο, μετά από έναν άνισο αγώνα. Ο Μανούσος Βολουδάκης, σε όποια θέση κι αν βρέθηκε, διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια, την αποτελεσματικότητα, την εντιμότητά του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό ταξίδι Μανούσο».

Ο ΧΑΡΗΣ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη. Ενός ανθρώπου που κατά την πολιτική του διαδρομή στα κοινά, υπηρέτησε τον τόπο μας από διάφορες θέσεις ευθύνης, πάντοτε με ήθος, συνέπεια και αποφασιστικότητα. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».​

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η είδηση του πρόωρου θανάτου του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη μας θλίβει βαθιά. Ένας πολιτικός με συνέπεια και εντιμότητα. Ένας βουλευτής που τιμήθηκε από την κοινωνία των Χανίων, την οποία υπηρέτησε σε κάθε βήμα της πολιτικής του διαδρομής.

Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα Χανιά, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην Ελληνική Βουλή και βεβαίως στους συνεργάτες και την οικογένειά του.

Η μνήμη του θα αποτελεί για όλους μας πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα τρία του παιδιά».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απροσδόκητη εκδημία του βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη, που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας.

Ο Μανούσος Βολουδάκης καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, είτε από τη θέση του υπουργού, είτε από τη θέση του βουλευτή, υπηρέτησε τα Χανιά, αλλά και τη χώρα μας, με ακεραιότητα, ευθύτητα και συνέπεια, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία πολιτική παράδοση της οικογένειάς του. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του».

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης σημειώνει σε δήλωσή του:

«Θλίψη και οδύνη, αυτά τα συναισθήματα γέμισαν σήμερα όλα τα Χανιά στην είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη. Ο Μανούσος έδωσε με περηφάνεια και το ξεχωριστό του πείσμα τη μεγάλη μάχη της ζωής του, με αξιοπρέπεια και δύναμη ως το τέλος.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά πολιτεύτηκε και στα δημόσια πράγματα του τόπου μας μέσα από τις τάξεις της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Η διαρκής προσφορά του στα Χανιά έχει κριθεί θετικά από τους συμπολίτες μας που του εμπιστεύθηκαν τόσες φορές την εκπροσώπησή τους στο Κοινοβούλιο και η απώλειά του είναι απώλεια για τα Χανιά μας.

Η σκέψη μου σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι ειδικά με τη σύζυγο και τα παιδιά του για την απώλεια που βιώνουν. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του για τον χαμό του αγαπημένου τους».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σε συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει:

«Η αιφνίδια είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη, προκαλεί μεγάλο πόνο και οδύνη στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και στην κοινωνία των Χανίων. Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος με την πολιτική του σταδιοδρομία, το ήθος και την ευγένειά του, διέγραψε μια πορεία ζωής άξια θαυμασμού και σεβασμού.

Ο Μανούσος, μας αποχαιρετά σήμερα σε ηλικία μόλις 57 ετών, αφήνει όμως μια σπουδαία παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή του τόπου μας∙ ήταν ένας συνεπής Δημοκράτης, ένας αφοσιωμένος κοινοβουλευτικός, που τίμησε την εμπιστοσύνη των Χανιωτών από όποια θέση και αν διετέλεσε, στη μακρόχρονη παρουσία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Με τον Μανούσο παλέψαμε και διεκδικήσαμε από κοινού ζητήματα, που αφορούν στα συμφέροντα του Δήμου Χανίων και πολλές από τις σημαντικές επιτυχίες του Δήμου, επιτεύχθηκαν χάρη στη δική του συμβολή.

Προσωπικά, αποχαιρετώ σήμερα έναν ευπατρίδη που προσέφερε με απόλυτη συνέπεια, εντιμότητα και σοβαρότητα στα Χανιά, η αξιοπρέπεια και το ήθος του οποίου, θα αποτελούν πάντα ένα σημείο αναφοράς για τις νεότερες γενιές.

Στη σκέψη μας βρίσκεται η οικογένεια που αφήνει πίσω του, τα τρία του παιδιά, και η σύζυγός του και ευχόμαστε από καρδιάς, να βρουν τη δύναμη για να διαχειριστούν τη μεγάλη απώλεια.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζουμε στην οικογένεια και τους οικείους του, τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια και κηρύσσουμε, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα πένθους για τον Δήμο Χανίων την ημέρα που θα τελεστεί η κηδεία».

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη διά περιφοράς συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8/2/2023, εκτάκτως, με την υπ’ αριθμ. 39 ομόφωνη απόφασή του, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα για την αιφνίδια είδηση του θανάτου του βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη.

«Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας ευπατρίδης, που υπηρέτησε με ήθος, ευγένεια, αξιοπρέπεια και εντιμότητα τον τόπο και την χώρα μας κατά τη μακρόχρονη θητεία του στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Συνεπής δημοκράτης, αφοσιωμένος κοινοβουλευτικός πάλεψε για τα συμφέροντα των Χανίων, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Ο θάνατός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στα Χανιά, στο κόμμα του, στην Ελληνική Βουλή και ιδιαίτερα στην οικογένειά του.

Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων:  

 1. Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη. Ο εκλιπών με την προσωπική και πολιτική του στάση υπηρέτησε με εντιμότητα, συνέπεια και ευγένεια τον δημόσιο βίο της χώρας και του τόπου μας.
 2. Διατυπώνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου, των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και όλων των Δημοτικών Συμβούλων στην οικογένειά του, στην οποία και θα επιδοθεί το παρόν ψήφισμα.
 3. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 4. Θα παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και στην ταφή του εκλιπόντος, καταθέτοντας στέφανο στη μνήμη του.
 5. Να κηρυχθεί ημέρα πένθους για τον Δήμο Χανίων η ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, κατά την οποία θα παραμείνουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και τα κτίρια του Δήμου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ                                                                                        

Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η είδηση του θανάτου του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη μας γέμισε με θλίψη. Η μακρόχρονη παρουσία του στην πολιτική σκηνή χαρακτηρίστηκε από ήθος, πραότητα, ευγένεια και μετριοπάθεια, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό φίλων και πολιτικών αντιπάλων.

Τόσο η απλότητα του χαρακτήρα του όσο και η προσφορά του στον τόπο του, απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στην κοινωνία των Χανίων. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαμε και προσωπικά μια άριστη συνεργασία για θέματα που αφορούσαν την περιοχή μας, με πάντα ξεκάθαρη την πρόθεση και τη διάθεσή του να βοηθήσει και να προσφέρει.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις 8/02/2023, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

«Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζει την οδύνη και την βαθύτατη θλίψη του για την ξαφνική και πρόωρη απώλεια του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη.

Ο Μανούσος Βολουδάκης, υπήρξε μαχητής τόσο στην πολιτική ζωή και τον κοινωνικό στίβο, όσο και στην προσωπική περιπέτεια της υγείας του. Η πορεία του χαρακτηρίστηκε από αξιοπρέπεια, εντιμότητα και αγωνιστικότητα, κερδίζοντας την αποδοχή φίλων αλλά και πολιτικών αντιπάλων. Υπήρξε διεκδικητικός, με σημαντική προσφορά στον τόπο και τον Κοινοβουλευτισμό και η στάση ζωής του όπως και η διαδρομή του ως πολιτικός αποτελούν πρότυπο ήθους, μαχητικότητας, θάρρους και γενναιότητας.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και με βαθύ σεβασμό στη μνήμη του, ο Δήμαρχος Πλατανιά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης αναφέρει σε δήλωσή του:

«Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε βαθύτατα ρεαλιστής, υπηρέτησε τον τόπο και τη χώρα μας με εντιμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια.

Συνεπής στις ιδέες, διακρινόταν για τη σεμνότητα και τη ταπεινότητα και πάλεψε δυναμικά για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας που υπεραγαπούσε.

Ο θάνατός του μας γεμίζει θλίψη και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ο δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης εξέδωσε την ακόλουθη συλλυπητήρια ανακοίνωση:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη. Ο Μανούσος διακρίθηκε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ευγένειά του, και υπηρέτησε τον δημόσιο βίο, πάντα με θέσεις δημοκρατικές και προοδευτικές, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του.

Στάθηκε ακούραστος μαχητής της ζωής, σωστός οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος προσηνής και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.

Η απώλειά του αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή του τόπου μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Σφακίων:

«Ο δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αναπάντεχο χαμό του συνεπαρχιώτη μας, βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη. Ο εκλιπών διεκδικούσε πάντα με σθένος και μαχητικότητα το καλύτερο για τον Δήμο και τους Δημότες του.

Ήταν αγόγγυστα δίπλα μας σε όλα τα αιτήματα μας προς τη κεντρική εξουσία και υποστηρικτικός σε κάθε Δημότη μας, χωριστά! Τα Σφακιά έχασαν σήμερα ένα φιλότιμο, αξιοπρεπή, αγωνιστή πολιτικό.

Σε ευχαριστούμε για όλα Μανούσο».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ

O δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Για τον ξαφνικό και απροσδόκητο θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει σε όλη την Κρήτη η απροσδόκητη απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και ανθρωπιά κάθε πολιτικό αξίωμα που κατείχε.

Συνεργαστήκαμε στενά τα τελευταία τέσσερα χρόνια για κρίσιμα ζητήματα του νομού Χανίων και πάντα τον διέκριναν η ευθύτητα και η αμεσότητα. Ικανός, αποτελεσματικός και σταθερά κοντά στους ανθρώπους των Χανίων, αφήνει πίσω του ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα ουσιαστικής πολιτικής διαδρομής πολλών ετών.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, καθώς και στο σώμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τον αδόκητο θάνατο ενός άξιου μέλους του».

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΠΑΣΗΣ

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης και στενός φίλος του εκλιπόντα, Λευτέρης Κοπάσης σημειώνει:

«Ο Μανούσος – Κωνσταντίνος Βολουδάκης, βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε νωρίς τον επίλογο της σπουδαίας προσφοράς του, πρώτα στην πατρίδα στην οποία αφοσιώθηκε ως πολιτικός και υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσο και στην Κρήτη όταν πέτυχε ως επισπεύδον υπουργός τη δημιουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης με τη συνένωση των ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των έργων και των εργαζόμενους των ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη του Υπουργείου Υποδομών συμβάλλοντας καθοριστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Παράλληλα τα προβλήματα των Χανίων και των Χανιωτών τον είχαν πάντα ως υπερασπιστή τους, ένα άνθρωπο εύστροφο και ανοιχτόμυαλο, δοτικό δραστήριο και αποτελεσματικό, γαλουχημένο με ιδανικά και αξίες που άντλησε από τον πατέρα του Γιώργο, βουλευτή Χανίων και Μανούσο, αδελφό του παππού του Βουλευτή και Υπουργού και μεταλαμπάδευσε στα παιδιά του με την αγαπημένη του Σέβη, στη Δάφνη στον Σήφη και στον Γιώργο.

Δραστηριοποιήθηκε ενεργά ως οικονομολόγος MSc κατακτώντας την επιστημονική και την επαγγελματική καταξίωση στην πολυκύμαντη σταδιοδρομία του.

Αποχαιρετούμε τον Μανούσο Κωνσταντίνο Βολουδάκη με βαθύ σεβασμό για την προσφορά του, οδύνη αναλογιζόμενοι όσα μπορούσε ακόμα να προσφέρει στον τόπο μας, περήφανοι για τα ιδανικά και τους αγώνες που μοιραστήκαμε».

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά Μανώλης Ντουντουλάκης αναφέρει:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον πρόωρο χαμό του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη. Ένας νέος και δημιουργικός άνθρωπος που είχε πολλά ακόμα να προσφέρει. Σωστός οικογενειάρχης, ευγενής άνθρωπος, καταρτισμένος, με ήθος και αξιοπρέπεια. Ξεχωριστή προσωπικότητα  με πλούσια κοινοβουλευτική δράση και μαχητικότητα που προσπαθούσε μέχρι και τελευταία στιγμή για το καλό του τόπου μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Χανίων της ΝΔ σημειώνει:

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την απέραντη θλίψη και οδύνη που σκόρπισε η είδηση του θανάτου του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.

Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας αληθινός αγωνιστής της παράταξης ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής. Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, επανεξελέγη το 2012, όπως και στις τελευταίες εκλογές του 2019. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ συμμετείχε ενεργά σε πολλές επιτροπές της Βουλής.

Ο Μανούσος Βολουδάκης άσκησε με ανιδιοτέλεια και πάθος τα βουλευτικά του καθήκοντα πάντα δίπλα στους Χανιώτες και Χανιώτισσες ενώ ήταν ιδιαίτερα περήφανος για την καταγωγή του, τα Σφακιά. Η απώλεια του
αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου, στην τοπική κοινωνία, στους φίλους, στους συγγενείς και κυρίως στην οικογένεια του.

Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και όλα τα μέλη της ΔΕΕΠ Χανίων εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στη σύζυγό του Σέβη και στα παιδιά του, Γιώργο, Σήφη και Δάφνη, και να γνωρίζουν ότι ο πατέρας τους άφησε μία
λαμπρή παρακαταθήκη στην κοινωνία των Χανίων. Αγαπητέ Μανούσο, καλοστραθιά… θα είσαι πάντα στις καρδιές μας, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

Η ΟΝΝΕΔ Χανίων

Η ΟΝΝΕΔ Χανίων αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά της.

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την απέραντη θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.

Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας αγωνιστής για την πατρίδα και την παράταξη. Ένας άνθρωπος με πολυδιάστατο χαρακτήρα, πιστός σε αρχές, αξίες και ιδανικά. Γέννημα θρέμμα Χανιώτης και ιδιαίτερα περήφανος για την καταγωγή του, τα Σφακιά. Αγωνίστηκε επί σειρά ετών για την ευημερία του τόπου μας, και φώναζε πάντα “παρών” για τα Χανιά και τους συντοπίτες του.

Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου, στην τοπική κοινωνία, στους φίλους, στους συγγενείς και κυρίως στην οικογένεια του.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Χανίων εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Αιωνία του η μνήμη».

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην οποία αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Χανίων, συνάμα με τη χανιώτικη κοινωνία, ενημερώθηκε με θλίψη για τον θάνατο του βουλευτή Χανίων και πρώην υπουργού της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη. Οι πολιτικές μας διαφορές δεδομένες, όμως το πολιτικό ήθος που τον χαρακτήριζε καθιστά την απώλειά του μεγάλη για την πολιτική ζωή του Νομού Χανίων. Ευχόμαστε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής:

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Χανίων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη, βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μανούσος Βολουδάκης πολιτεύτηκε με αξιοπρέπεια και ήθος, τιμώντας το αξίωμά του. Δεν εξέφρασε πότε ακραίες απόψεις και παρά την πολιτική μας απόσταση πορευθήκαμε στη βάση του διαλόγου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, «εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του Μανούσου Βολουδάκη, βουλευτή Χανίων και πρώην Υπουργού της .Δ.

Ο Μανούσος Βολουδάκης, έδωσε την τελευταία του μάχη με αξιοπρέπεια, όπως πορεύτηκε και στην πολιτική του διαδρομή. Ήταν ένα μαχητικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και άξιος πολιτικός αντίπαλος.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια, στους οικείους του και στον πολιτικό του χώρο».

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, διακατέχεται από βαθύτατη θλίψη για τον πρόωρο χαμό του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη.

Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας εξαίρετος κοινοβουλευτικός άνδρας και άνθρωπος. Πορεύθηκε στη ζωή του με ανιδιοτέλεια, εργατικότητα, εντιμότητα, παρρησία και ευγένεια. Στάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή δίπλα στην κοινωνία των Χανίων και τον Δικηγορικό Σύλλογο, στους αγώνες που έδωσε και δίνει ακόμα για τους Δασικούς Χάρτες, για τον Δικαστικό Χάρτη των Διοικητικών Δικαστηρίων, για την κτηματογράφηση, για την αξιοποίηση των παλαιών Δικαστικών Φυλακών, για το κτιριακό και τις ανάγκες λειτουργίας των Δικαστηρίων και της Δικαιοσύνης.

Η προσφορά και η παρουσία του Μανούσου Βολουδάκη αναμφίβολα θα λείψει από τα Χανιά. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλληπητήριά μας στην οικογένειά του. Να είναι αιωνία η μνήμη του».

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων «εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους του για την αιφνίδια απώλεια του βουλευτή Χανίων  Μανούσου Βολουδάκη. Ο χρόνος να απαλύνει τον πόνο τους».

O IATΡIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

To Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τα εξής:

1ον: Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια.

2ον: Να παραστεί μέλος του ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία.

3ον: Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των 100 ευρώ στη μνήμη του, στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χανίων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Η επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων, μετά τη σημερινή πρόωρη απώλεια του βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη, στερούμαστε -όπως και οι συμπολίτες μας- μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Μανούσος Βολουδάκης με “θεμέλιο” τις εξαιρετικές Ακαδημαϊκές σπουδές του στην Πολιτική Οικονομία, σε συνδυασμό με τη μακρά επαγγελματική του καταξίωση σε διοικητικές θέσεις κορυφαίων Ελληνικών επιχειρήσεων, αποτέλεσε μέχρι σήμερα πολύτιμο και αφοσιωμένο συμπαραστάτη μας στην αναπτυξιακή πορεία της χανιώτικης αγοράς και μάλιστα σε απαιτητικά χρόνια διεθνών αναταράξεων.

Από κρίσιμους κυβερνητικούς ρόλους, ο Μανούσος Βολουδάκης, ως Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, συνέβαλε ουσιαστικά και στην Ανάκαμψη της εθνικής μας Οικονομίας.

Μαζί με την προσωπική μου θλίψη, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, μεταφέρω τα συλλυπητήρια τού Διοικητικού Συμβουλίου και της επιχειρηματικής μας κοινότητας στους συγγενείς και τους οικείους του.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων αποφασίζει ομόφωνα:

 • Να εκπροσωπηθεί με αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να χορηγηθεί χρηματικό ποσό σε κοινωνικό ίδρυμα των Χανίων.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΑΚ

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Άρης Παπαδογιάννης σημειώνει σε δήλωσή του:

«Η είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη, μας έχει σοκάρει όλους. Ένας νέος άνθρωπος, γεμάτος όρεξη για προσφορά στον τόπο του, “έφυγε” χτυπημένος από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε με γενναιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Υπήρξε ένας πολιτικός που πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον προσωπικό και πολιτικό του βίο, ενώ ήταν κι ένας από εκείνους, που εργάστηκαν με στοχοπροσήλωση, για την ιδέα του “μετασχηματισμού” του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στη σημερινή του μορφή.

Η απώλειά του είναι μεγάλη, όπως και το κενό που αφήνει πίσω ο θάνατός του. Η σκέψη όλων μας, συνολικά στον ΟΑΚ, βρίσκεται στην οικογένεια του φίλου Μανούσου και κυρίως στα τρία ανήλικα παιδιά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 7ης ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

Ο αναπληρωτής διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης Δημήτρης Αγαπίου σημειώνει:

«Ο πρόωρος θάνατος του Νουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλους όσους τον γνωρίζαμε. Η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, το ήθος και η συνέπεια διαχρονικά τον χαρακτήριζαν. Με βάση και την συνεργασία μας για θέματα Υγείας αξίζει να αναφερθεί ότι η μόνιμη διάθεσή του για θετική προσφορά στον τόπο μας αλλά και η απόδοση εποικοδομητικού αποτελέσματος προς όφελος των συμπολιτών μας αποτελούσαν μοναδικό και κύριο μέλημά του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγό του Σέβη, την οικογένειά του και τους οικείους του».

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Χανίων σημειώνει:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε για την πρόωρη απώλεια του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη.

Εξαίρετος επιστήμονας, άξιος πολιτικός, πρότυπο οικογενειάρχη. Ο Μανούσος Βολουδάκης υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, ήθος, συνέπεια, εργατικότητα και μετριοπάθεια, κάθε πολιτικό αξίωμα που κατείχε συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη των Χανίων και όχι μόνο.

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Χανίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων σημειώνει σε συλλυπητήριο ψήφισμά της:

«Τα λόγια φτωχά, η θλίψη  απέραντη. Η Ομοσπονδία και όλοι οι συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι είμαστε όλοι συντετριμμένοι, για τον πρόωρο χαμό του αγαπητού Μανούσου Βολουδάκη, βουλευτή και φίλου.

Ο εκλιπών, με το ήθος, τη μαχητικότητα, την ποιότητα του χαρακτήρα του και την αγάπη του για τον τόπο του, ήταν πάντα δίπλα μας προσθέτοντας το δικό του λιθαράκι στην επίλυση πολλών θεμάτων που απασχολούσαν τους συναδέλφους.

Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία των Χανίων, στην πολιτική ζωή του τόπου, στους φίλους, μα κυρίως στην οικογένειά του.

Η ΟΕΒΕΝΧ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η Διοικούσα Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε τα κάτωθι:

– Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας στην εξόδιο ακολουθία.
– Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια.
– Να κατατεθεί ποσόν σε ίδρυμα της πόλης μας στη μνήμη του εκλιπόντος.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» «εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη του για την πρόωρη απώλεια του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη.

Ο Μανούσος Βολουδάκης πολιτεύτηκε με αξιοπρέπεια, ήθος, συνέπεια εργατικότητα και μετριοπάθεια, τιμώντας το αξίωμά του και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη των Χανίων.

Σε ό,τι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ο Μανούσος Βολουδάκης ως Βουλευτής επέδειξε διαρκές και ενεργό ενδιαφέρον. Ήταν ανελλιπώς σε επαφή με τη Διοίκηση και έκανε σειρά παρεμβάσεων προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους και στους συνεργάτες του».

Η ΕΛΕΠΑΠ ΧΑΝΙΩΝ

Σε ψήφισμά της, η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή (ΤΔΕ) Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ αναφέρει:

«Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας ακούραστος υποστηρικτής του έργου της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και το αποδείκνυε με κάθε ευκαιρία, βοηθώντας ουσιαστικά, όποτε του είχε ζητηθεί και κυρίως χωρίς να αποσκοπεί σε προβολή και πολιτικά οφέλη.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, συνεδρίασε εκτάκτως η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή και αποφάσισε τα ακόλουθα.

 • Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.
  • Αντιπροσωπεία της ΤΔΕ θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
  • Τα μέλη της ΤΔΕ, αντί στεφάνου θα καταθέσουν ιδιωτικά ένα ποσό στο ταμείο της ΕΛΕΠΑΠ, όπως θα επιθυμούσε και ο ίδιος.

Η ΕΛΕΠΑΠ έχασε ένα πραγματικό φίλο και έναν σημαντικό σύμμαχο στο δύσκολο έργο της.

Ας είναι ελαφρύ το χανιώτικο χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων «εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον απρόσμενο και άδικο χαμό του πρώην υπουργού και εν ενεργεία βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη.

Ο εκλιπών εκλέχθηκε βουλευτής Χανίων το 2007, 2012 και το 2019, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013.

Σε τοπικό επίπεδο, σημαντική ήταν η συνεισφορά του σε ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

«Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Χανίων επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος βουλευτού Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη. Ο βίος, το ήθος και η πολιτεία του, επιβάλλουν τη συμμετοχή μας στο πένθος της οικογενείας και τη θλίψη της κοινωνίας για την απώλειά του».

Ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Η είδηση του αναπάντεχου χαμού του βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη μας γέμισε με θλίψη. Εκ μέρους του Δ.Σ. και του Συλλόγου μας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του. Αναβάλλουμε την προγραμματισμένη σύσκεψη των θεσμικών εκπροσώπων της Πολιτείας και της Κρήτης την Παρασκευή 10-2-2023 στο πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων».

 

 

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather