Ο “Ορίζοντας” έσπασε το φράγμα των 10.000 καταγεγραμμένων εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Ο "Ορίζοντας" έσπασε το φράγμα των 10.000 καταγεγραμμένων εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Ο Σύλλογος «Ορίζοντας» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, γιόρτασε την επίτευξη του στόχου των 10.000 καταγεγραμμένων υποψήφιων εθελοντών δοτών, με μία σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 13 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – ευχαριστήριο, “θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ για την άψογη συνεργασία, ανταλλαγή ιδεών και παραχώρηση χώρων. Την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – Περιφέρεια Κρήτης για τη συμβολή της και την συνεχή της υποστήριξη. Τις κυρίες Ρούλα Τατσοπούλου και Λίτσα Μαστορακάκη για την συνεργασία στην υλοποίηση των δρώμενων για παιδιά, στην Παιδική & Εφηβική Βιβλιοθήκη Δ. Χανίων και στο Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας των Λαών, όπως και τους μικρούς μας φίλους Μυρσίνη Παϊζη, Κατερίνα Καλαϊτζάκη και Αλέξανδρο Παϊζη για την παρουσίαση των δρώμενων. Ευχαριστούμε επίσης, τον κ. Βασίλη Σταθάκη, ιδιοκτήτη του Πολυχώρου Αναψυχής και Πολιτισμού ΚΗΠΟΣ Café καθώς και το προσωπικό, για την φιλοξενία των εθελοντών μας στον όμορφο χώρο τους, με σκοπό την προσέλκυση νέων εθελοντών δοτών.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους συνεργάτες μας για την παρουσίαση δράσεων, προγραμμάτων και project που σχετίζονται με τη δωρεά μυελού των οστών: κ. Αρετή Σκορδυλάκη, Συντονίστρια Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Γεν. Νοσοκομείου Χανίων, κ. Στέλιο Γραφάκο, Πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», Παιδίατρο-Αιματολόγο, Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Διευθυντή Μονάδος Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», τ. Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, την κ. Ελένη Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αιματολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ & της Δημόσιας Τράπεζας  Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης,  την κ. Μαρία Κώστογλου, Εκπρόσωπο  Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών – «Χάρισε Ζωή», την κ. Δέσποινα Καραβάνου, Εκπρόσωπο του ΕΕΣ Τμήματος Χανίων, την κ. Δέσποινα Ροδουσάκη, Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης», την κ. Μαρία Βαρουξάκη, νοσηλεύτρια του Τμ. Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Χανίων και μέλος του «Ορίζοντα», την κ. Χριστίνη Τζομπανάκη, νηπιαγωγό και μέλος του «Ορίζοντα», τον κ. Ηρακλή Κάιλα, επιζήσαντα καρκίνου – λήπτη μυελού των οστών, τον κ. Βαγγέλη Ορνελάκη, συμβατό δότη μυελού των οστών, τον κ. Εμμανουήλ Πετράκη, δεκάκις χιλιοστό καταγεγραμμένο υποψήφιο εθελοντή δότη, τον κ. Εμμανουήλ Αποστολάκη, Πρόεδρο της εταιρείας ΕΤΑΝΑΠ ΑΕ – Samaria.

Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς τους 47 συμβατούς δότες που καταγράφηκαν από τις δράσεις μας και είχαν την τύχη να προσφέρουν μία δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε κάποιους συνανθρώπους μας. Η προσφορά τους είναι η ανταμοιβή για όλους εμάς τους εθελοντές του «Ορίζοντα», η ανταπόδοση σε κάθε μας προσπάθεια, η οποία μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακούραστοι, δίπλα σε αξιόλογους συνεργάτες και πολύτιμους συμπαραστάτες, με νέο πια στόχο τις 15.000 υποψήφιους εθελοντές δότες, περισσότερες δράσεις και φυσικά περισσότερους συμβατούς δότες για όλους αυτούς τους ασθενείς που μάχονται καθημερινά για τη ζωή τους. Και ο στόχος μας μπορεί να γίνει και πάλι εφικτός, όταν ήδη στον απόηχο των εκδηλώσεών μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι βρέθηκε ένας ακόμη εθελοντής δότης συμβατός, ο 48ος κατά σειρά”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather