Ο ΝΟΧ υποδέχθηκε τους τρεις Χανιώτες έφηβους πολίστες, με το αργυρό πανευρωπαϊκό μετάλλιο στο στήθος τους

Ο ΝΟΧ υποδέχθηκε τους τρεις Χανιώτες έφηβους πολίστες, με το αργυρό πανευρωπαϊκό μετάλλιο στο στήθος τους

Η παρουσία των τριών αθλητών που σφράγισαν με την παρουσία τους την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας ξεχώρισε στο περιθώριο της προπόνησης που διεξήχθη την Τρίτη στο κολυμβητήριο Χανίων για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων.

Οι Κώστας Κανδανολέων, Γιώργος Νικολαΐδης και Σεμίρ Σπάχιτς έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό, τόσο από τους συνομήλικους συμπαίκτες τους, όσο και από τους μεγαλύτερους, της ανδρικής ομάδας. Συγχαρητήρια μάλιστα τους δόθηκαν από τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Δημήτρη Λειψάκη, ενώ παρών για να τους συγχαρεί, ήταν και ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, Τάκης Σβουράκης.

Στις δηλώσεις που παραχώρησαν, οι τρεις 16χρονοι παίκτες τόνισαν τα εξής:

Ο Κανδανολέων: «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία… Δώσαμε ό,τι είχαμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές μας, αλλά και τους συμπαίκτες μας με τους οποίους κάναμε μαζί προπόνηση όλο το χρόνο. Η επιτυχία μας είναι μια αρχή για κάτι πολύ σπουδαίο που ετοιμάζεται για το μέλλον. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο ώστε ν’ αποδείξουμε ότι η επιλογή μας σε αυτή την Εθνική δεν ήταν τυχαία».

Ο Νικολαΐδης: «Μια αξέχαστη εμπειρία. Γεμίσαμε αναμνήσεις. Μας βοήθησε πολύ η ομαδικότητα, μιας και είχαμε όλοι έναν κοινό στόχο. Ευχαριστούμε τους προπονητές και τους συμπαίκτες μας όπου ο ένας βοηθούσε τον άλλον. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να πάμε γι’ ακόμα καλύτερα αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ο Σπάχιτς: «Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία για όλους μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους προπονητές και τους συμπαίκτες μας. Νιώθω πολύ περήφανος για την υποδοχή των συμπαικτών μου στο Ναυτικό Ομιλο, αλλά και που αγωνίστηκα για την Ελλάδα. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και μου άρεσε πολύ».

Από αριστερά: Νικολαΐδης, Κανδανολέων, Σπάχιτς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

«Οι επιτυχίες είναι το μέλλον του Ναυτικού Ομίλου Χανίων» σημείωσε στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Λειψάκης ο οποίος νωρίτερα είχε επισημάνει στους τρεις πολίστες ότι με τη διάκριση τους βοηθούν πολλά παιδιά να βρεθούν στο κολυμβητήριο και ν’ ασχοληθούν με το πόλο.

«Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα πόλο εφήβων για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μια μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό υγρό στίβο, αλλά και τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων», επεσήμανε ο κ. Λειψάκης, για να συνεχίσει: «Αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να πιστέψουμε ότι υπάρχει μέλλον. Αυτό είναι το μέλλον του Ναυτικού Ομίλου Χανίων: οι επιτυχίες του. Μέσα από τις επιτυχίες μεγαλώνουμε καθημερινά και βλέπετε πως οι επιτυχίες στον Ναυτικό Ομιλο είναι συνεχόμενες, είτε αυτές αφορούν την κολύμβηση, είτε την καλλιτεχνική κολύμβηση, είτε την τεχνική κολύμβηση, είτε το πόλο, παντού, σε όλα τα αθλήματα.

Οι τρεις αθλητές με τον πρόεδρο του ΝΟΧ Δημήτρη Λειψάκη

Συνεχίζουμε, λοιπόν, ενώ διαπιστώνουμε ότι υπάρχει θέληση ώστε το κολυμβητήριο να διαμορφωθεί σωστά και να διαθέτει τις κατάλληλες συνθήκες και να υποδέχεται αθλητές και πρωταθλητές. Εχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον κ. Αυγενάκη και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, αλλά και τη διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων. Εχουμε οικοδομήσει μια πολύ καλή σχέση και αυτό αποτυπώνεται κιόλας σ’ αυτό το πρώτο διάστημα που έχουμε αναλάβει την προεδρεία του Ομίλου. Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές με την Περιφέρεια Κρήτης και τον κ. Αρναουτάκη, την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τον κ. Καλογερή, αλλά και το Δήμο Χανίων και τον δήμαρχο Χανίων, τον κ. Σημανδηράκη, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια τους, καθώς όποτε έχει χρειαστεί την προσφέρουν απλόχερα.

Συγχαρητήρια του δημάρχου Χανίων

«Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας, στους προπονητές και σε όλα τα μέλη της αποστολής της εφηβικής ομάδας πόλο, τα οποία πέτυχαν πρόσφατα ένα σημαντικό κατόρθωμα για την ελληνική υδατοσφαίριση, την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ τον συντοπίτη μας, Χανιώτη ομοσπονδιακό τεχνικό και προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Ηλία Μαχαίρα, καθώς και τους αθλητές του Ν.Ο.Χ., Κώστα Κανδανολέων, Γιώργο Νικολαΐδη και Σεμίρ Σπάχιτς, οι οποίοι άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις με την απόδοσή τους.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διάκριση, με βασικό της συστατικό την ομαδικότητα και τη σκληρή δουλειά. Είναι τιμή για όλους μας να μας εκπροσωπούν διεθνώς έφηβοι, που επιδιώκουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather