Ο κορωνοϊός ματαιώνει για τρίτη χρονιά το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Ο κορωνοϊός ματαιώνει για τρίτη χρονιά το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γιορτή του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού, εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή, έχει μεριμνήσει ούτως ώστε το χρώμα και το κλίμα των ημερών να περάσει σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από επιμέρους δράσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Κρεβετζάκης, καρναβαλική παρέλαση δε θα υπάρξει, όμως η πόλη θα στολιστεί σε ρυθμούς καρναβαλιού και θα κατέβουν και τα άρματα των προηγούμενων χρόνων.

Ακόμα, την περίοδο του καρναβαλιού θα γίνει μία έκθεση κοστουμιών του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού, η οποία θα είναι αφιερωμένη  στη μνήμη του Τάκη Χάσικου, η οποία κατά τους θερινούς μήνες θα μεταφερθεί στη Φορτέτσα.

Από εκεί και πέρα, στην ατζεντα συμπεριλαμβάνονται κι άλλες δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κορωνοϊού επιτρέποντος, όπως π.χ.η καρναβαλική ποδηλατάδα και το carnival run.

Παράλληλα, εάν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί ο χορός των ομάδων, σύμφωνα ωστόσο με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή μόνο με εμβολιασμένους , οι οποίοι θα είναι καθήμενοι.

Τέλος, εάν ο κορωνοϊός δεν ματαιώσει τα σχέδια, την Κυριακή 6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, όπου θα γίνει μεγαλύτερη χρήση τεχνολογικών μέσων προκειμένου να περιοριστούν οι συναθροίσεις , ενώ τον Απρίλιο σχεδιάζεται να γίνει το αντίστοιχο κυνήγι θησαυρού για παιδιά και εφήβους.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather