Ο Ελευθέριος Βενιζέλος εξακολουθεί να εμπνέει τις νέες γενιές

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος εξακολουθεί να εμπνέει τις νέες γενιές

Διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο στα Χανιά με αφορμή την επέτειο θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σήμερα, Σάββατο, το απόγευμα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα (αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης) απονεμήθηκαν τα βραβεία του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τη Γ’ Λυκείου, που είχε θέμα: «Η Συνθήκη της Λωζάννης (1923)» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα βραβεία συνοδεύονταν από χρηματικά ποσά και απονεμήθηκαν στη Μαρία Σκαμνέλου, Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων (Α’ βραβείο), στον Ιωάννη Σούκο, Γενικό Λύκειο Άνοιξης Αττικής (Β’ βραβείο) και στον Δημήτριο Καραβασίλη, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης (Γ’ βραβείο).

Δείτε όλη την αποψινή εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί:

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν επίσης έπαινοι για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό στους μαθητές Μάζεν Αμπουχαμάρ, Αβερώφειο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και Ευαγγελία Πικραμένου, Γενικό Λύκειο Σούδας.

Χορηγοί των βραβείων ήταν η οικογένεια Καλογερή, στη μνήμη του Καπετάν Γιάννη Καλογερή (Α’ βραβείο), η Αργυρώ Χανιωτάκη – Σμυρλάκη στη μνήμη του Ιωσήφ Σμυρλάκη (Β’ βραβείο) και η Φαλή Βογιατζάκη, στη μνήμη του πατέρα της Γεωργίου Βογιατζάκη (Γ’ βραβείο).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αναγόρευση της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» σε εταίρο του Ιδρύματος και του Νικήτα Περαθωράκη σε μεγάλο δωρητή του Ιδρύματος.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος “Φίλοι Εθνικού Ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, το Avra City Hotel και η οικογένεια Χανιωτάκη, το Akali Hotel και η Οικογένεια Θεοδωράκη και το Ξενοδοχείο Χαλέπα.

Αύριο, Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 11:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στους Τάφους των Βενιζέλων, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Ομιλητής θα είναι ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, Ανδρέας Νανάκης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πριν από το μνημόσυνο θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας το Β’ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather