Ο Δήμος Χανίων τιμά τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Δήμος Χανίων τιμά τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Με τα τραγούδια και την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη να ακούγονται σε χαμηλή ένταση από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ο Δήμος Χανίων τιμά την μνήμη του διάσημου μουσικοσυνθέτη, που έφυγε από την ζωή.

Παράλληλα στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο παλιό λιμάνι της πόλης «ανοίχτηκε» βιβλίο συλλυπητηρίων, ενώ στην είσοδο του χώρου τοποθετήθηκαν πένθιμες κορδέλες.

Ο πρώτος πολίτης που υπέγραψε στο βιβλίο ήταν ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εκφράζοντας την οδύνη του συνόλου της κοινωνίας «για την μεγάλη απώλεια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι κατά τις βραδινές ώρες στους εξωτερικούς τοίχους του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», θα προβάλλονται στιγμιότυπα από την ζωή και το έργο του εκλιπόντα.

Σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και υπηρεσίες οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του τριημέρου.

Παράλληλα ο δήμος, όπως έκανε γνωστό ο κ. Σημανδηράκης, προετοιμάζεται για την «υποδοχή» της σορού του Μίκη Θεοδωράκη εφόσον τελικά αποφασιστεί να γίνει η ταφή του στα Χανιά.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather