Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Κράτησαν παρανόμως δικαστική λειτουργό στο αστυνομικό τμήμα

Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Κράτησαν παρανόμως δικαστική λειτουργό στο αστυνομικό τμήμα

Την συμπαράσταση του στην δικαστικό η οποία προσήχθη το προηγούμενο διάστημα εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ανακοίνωση είχε εκδώσει  η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς τις αστυνομικές αρχές των Χανίων για την απαράδεκτη, από νομική και ηθική άποψη, συμπεριφορά που επεφύλαξαν αστυνομικοί υπάλληλοι σε δικαστική λειτουργό, την οποία προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων, κράτησαν παρανόμως εν μέσω νυκτός και μέχρι πρωίας.
Με την ενέργεια τους αυτή τα εμπλεκόμενα αστυνομικά όργανα δεν υπερέβησαν, απλώς, τα ακραία όρια των νομίμων καθηκόντων τους περί πρόληψης αξιόποινων πράξεων και εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης, ευταξίας και απρόσκοπτης διαβίωσης των πολιτών, ενόψει του γεγονότος ότι ήταν γνωστή η ταυτότητα και ιδιότητα της προσαχθείσας και επιπλέον δεν συνέτρεχε η παραμικρή υπόνοια διάπραξης εκ μέρους της αξιόποινης ενέργεια, αλλά παρανόμησαν ευθέως και προκλητικά επιδεικνύοντας αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά σε δικαστή, παρότι γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν, ότι λόγω του επαγγέλματος της, ως λειτουργός της δικαιοσύνης την οποία τιμά, δεν επιτρέπονταν κατά νόμο η κράτηση της.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων δηλώνει την υποστήριξη του στην παθούσα αλλά και προς κάθε πολίτη που θα βρεθεί απέναντι στην αυθαιρεσία ορισμένων, ευτυχώς ελάχιστων, αστυνομικών υπαλλήλων και αξιώνει τόσο από τις δικαστικές όσο και από τις προϊστάμενες αρχές των εμπλεκόμενων αστυνομικών την παραδειγματική τους τιμωρία»

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather