Νίκος Καλογερής: Αναποτελεσματικά τα πρόσφατα μέτρα κατά της Covid, σε σχέση με τα εμπορικά καταστήματα

Νίκος Καλογερής: Αναποτελεσματικά τα πρόσφατα μέτρα κατά της Covid, σε σχέση με τα εμπορικά καταστήματα

Η επιβολή των πρόσφατων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού που αφορούν στην υποχρέωση ελέγχου της εισόδου των καταναλωτών (με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test και ταυτοποίηση στοιχείων) στα καταστήματα λιανικού εμπορίου από τους ίδιους του εμπόρους, ήταν το ζήτημα που κυριάρχησε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, μεταξύ του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νικολάου Καλογερή

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου διαμαρτυρήθηκαν δηλώνοντας ότι μεταφέρεται η ευθύνη των ελεγκτικών αρχών στους εμπόρους υπό την απειλή τσουχτερών προστίμων. Τα μέτρα αυτά επιδεινώνουν το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά και απειλούν τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν οργανωτικά στην εφαρμογή των μέτρων αυτών.

Ο κ. Καλογερής συμφώνησε για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων και τα προβλήματα που δημιουργεί στους ανθρώπους που απασχολούνται με το λιανεμπόριο και πρότεινε την προώθηση, με συντονιστή τον κ. Παπαδεράκη, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους Εμπορικούς Συλλόγους και ανάλογους φορείς της Κρήτης, σχετικού εγγράφου σε επίπεδο Περιφέρειας προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν είναι η σκοπιμότητα ύπαρξης των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων και η πορεία των διαδικασιών για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Πλατεία 1866 στα Χανιά. Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στη νέα Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, καλή θητεία και καλή συνεργασία.

Στην σύσκεψη μετείχαν ακόμη ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα της Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, και αντιπροσωπεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, αποτελούμενη από τους Κυριακάκη Θεοδώρα, Πρόεδρο, Ιδομενέα Γεωργεδάκη, Αντιπρόεδρο, Αριστείδη Χουδαλάκη, Γενικό Γραμματέα,  Παύλο Μαρκαντωνάκη, Ταμία, και τα μέλη Νικόλαο Βουρλάκη και Γεώργιο Κανδηλιεράκη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather