Νέοι συντονιστές στις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Παραμένει στην Κρήτη η Μαρία Κοζυράκη

Νέοι συντονιστές στις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Παραμένει στην Κρήτη η Μαρία Κοζυράκη

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη διορίζονται οι Ειδικοί Γραμματείς (συντονιστές) που θα στελεχώσουν τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

«Πρόκειται για στελέχη τα οποία έχουν υπηρετήσει τη χώρα από διαφορετικούς νευραλγικούς τομείς, κυρίως στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Διοίκησης, πάντα από θέσεις ευθύνης και κρίνονται κατάλληλα για να επιτύχουν την αναμόρφωση της λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Κύριο χαρακτηριστικό των προσώπων αυτών είναι ότι διακρίνονται για την εμβρίθεια και την εμπειρία που έχουν αποκομίσει στη Δημόσια Διοίκηση καθώς και για το βάθος των σπουδών τους σε πολλαπλά και διαφορετικά γνωστικά πεδία.

Η επιλογή αποτελεί ένα σύνολο ανθρώπων, εκ των οποίων ορισμένοι υπηρετούσαν ήδη ως Συντονιστές και η θητεία τους κρίνεται επιτυχημένη, όπως οι Ιωάννης Σάββας και Μαρία Κοζυράκη. Άλλοι έχουν μακρά θητεία στην Αυτοδιοίκηση και σημαντική εμπειρία στη λειτουργία των Αποκεντρωμένων, όπως ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και ο Κώστας Τζανακούλης, ενώ δίνεται χώρος σε μία 25χρονη νέα γυναίκα δικηγόρο με εξαιρετικό βιογραφικό, τη Μαριάννα Νικολαΐδου, γεγονός που μαρτυρά την έμπρακτη εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης τόσο στη νέα γενιά, όσο και στις γυναίκες. Την επτάδα συμπληρώνουν ο Σεραφείμ Λιάπης και ο Δημήτρης Κατσαρός, προερχόμενοι αντιστοίχως από τον ιδιωτικό τομέα και την Πολιτική Προστασία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στελέχη με σημαντική διοικητική εμπειρία.

Στόχος του Υπουργού είναι να απαλειφθεί κάθε δυσλειτουργία που παρουσιάζει μέχρι σήμερα ο θεσμός της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης, έπειτα από τις παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και να αποκατασταθεί ο κρίσιμος ρόλος για τον οποίο συστάθηκαν: η εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών σε περιφερειακό επίπεδο και ο βέλτιστος συντονισμός μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων διακυβέρνησης», τονίζει το ΥΠΕΣ.

Θέση Ειδικού Γραμματέα στις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας αναλαμβάνουν οι εξής:

Μαρία Κοζυράκη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

Η Μαρία Κοζυράκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Μεγάλης Βρετανίας λαμβάνοντας μάστερ στην Αρχιτεκτονική Τοπίου (Master in Landscape Architecture). To 2005 έλαβε τον διδακτορικό της τίτλο (PhD) στην Αρχιτεκτονική Τοπίου, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ από το 1998 υπηρετεί ανελλιπώς τη Δημόσια Διοίκηση, αρχικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι το 2001 και, στη συνέχεια, στην περιφερειακή κρατική διοίκηση (πρώην Περιφέρεια και, από το 2011, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης). Το 2017 διορίστηκε Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με πενταετή θητεία. Τον Μάιο του 2022 η θητεία της ανανεώθηκε με απόφαση του κ. Βορίδη. Έχει διατελέσει άμισθη σύμβουλος του Υπουργού Περιβάλλοντος το 2020, όταν και ορίστηκε συντονίστρια για την προώθηση πρωτοβουλιών και δράσεων του Υπουργείου στα θέματα δασικής πολιτικής.

Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Ιωάννης Σάββας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης

Κώστας Τζανακούλης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Δημήτρης Κατσαρός στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Σεραφείμ Λιάπης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

Μαριάννα Νικολαΐδου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather