Νέο έργο συντήρησης και επέκτασης της υποδομής γεωχωρικών πληροφοριών Περιφέρειας Κρήτης-GIS CRETE

Νέο έργο συντήρησης και επέκτασης της υποδομής γεωχωρικών πληροφοριών Περιφέρειας Κρήτης-GIS CRETE

Η Περιφέρεια Κρήτης, προχώρησε στην υπογραφή νέας σύμβασης, για τη συντήρηση και επέκταση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών GIS-CRETE. Με σκοπό την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος, το νέο έργο περιλαμβάνει ενδεικτικά τις ενότητες:

  • Επέκταση και Εμπλουτισμός της υποδομής με νέα σύνολα δεδομένων,  τόσο από Υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και τρίτων φορέων. Θα αναρτηθούν Δασικοί Χάρτες, γεωτεμάχια από Εθνικό Κτηματολόγιο, Περιφερειακό  Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, Δεδομένα Πλημμυρών, Περιβαλλοντικά δεδομένα, Χάρτες Εκπομπών Ρύπων κ.α.
  • Υπηρεσίες Ανάπτυξης νέων Λειτουργιών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, με παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη διεπαφή του συστήματος με τους τελικούς χρήστες.
  • Υποστήριξη Χρηστών μέσω Κέντρου Επικοινωνίας (Ηelpdesk), το οποίο θα είναι προσβάσιμο στους πολίτες είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω e-mail.
  • Συντήρηση και Φιλοξενία πληροφοριακής υποδομής, αναβάθμιση του εγκατεστημένου λογισμικού, τεχνική παρακολούθηση για την εύρυθμη λειτουργία της υποδομής, βελτιώσεις και εκσφαλμάτωση.
  • Υποστήριξη Δράσεων Εξωστρέφειας, δημοσιεύσεις, ημερίδες, δελτία τύπου και ότι άλλο απαιτηθεί για τη γνωστοποίηση της λειτουργίας του συστήματος, τη διεύρυνση της βάσης των χρηστών και την ανάδειξη του οφέλους από τη χρήση του.

Το έργο θα υλοποιηθεί ακολουθώντας τα ισχύοντα πρότυπα και κανόνες διαλειτουργικότητας.

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, συμμετείχαν: ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Γαβριήλ Μαυρέλλης, η Ειδική Σύμβουλος Ερμιόνη Γιαλύτη, ο εκτελεστικός Γραμματέας Νικόλαος Ραπτάκης και ο Δ/ντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στέλιος Μπονάτος.

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να επενδύει στην αξιοποίηση της Γεωχωρικής Πληροφορίας, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Στρατηγικού της Σχεδιασμού, ειδικά σε μια περίοδο υψηλών απαιτήσεων, όπως αυτή που διανύουμε.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather