Αποχώρησε οριστικά ο Μιχάλης Σάλλας από την Παγκρήτια. Δυσκολεύει το deal με την Τράπεζα Χανίων

Αποχώρησε οριστικά ο Μιχάλης Σάλλας από την Παγκρήτια. Δυσκολεύει το deal με την Τράπεζα Χανίων

Στην περιοχή των 25 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται η αξία της συμφωνίας της Lyktos συμφερόντων Μιχάλη Σάλα με την Thrivest συμφερόντων Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου για την πώληση ποσοστού 11,25% της Παγκρήτιας Τράπεζας που κατέχει η πρώτη στην δεύτερη. Τα ποσοστά έχουν υπολογιστεί μετά την διαμόρφωση τους από την αύξηση κεφαλαίου που υλοποίησε πρόσφατα η τράπεζα και μέσω της οποίας η Thrivest αποκτά τον έλεγχο του 34%. Η Thrivest θα φτάσει έτσι στο 45% των δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας.

Η ταχύτητα ολοκλήρωσης της συμφωνίας μαρτυρά αυτό που από την αρχή κάποιοι που αντιμετωπίστηκαν με δυσπιστία έλεγαν: Πως οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε επικοινωνία και οι μεταξύ τους σχέσεις ήταν λειτουργικές, τουλάχιστον. Το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται μόλις αποδοθούν οι μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου και τυπικά στους νέους μετόχους. Δηλαδή κάποια στιγμή εντός του πρώτου τριμήνου.

Και ενώ κλείνουν τα θέματα μεταξύ των μετόχων της Παγκρήτιας, το ζήτημα της συμφωνίας συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Χανίων μάλλον θα πρέπει να θεωρείται νεκρό γράμμα. Η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές, με δεδομένη και την ακαμψία που λέγεται πως έχει επιδείξει η Χανίων, χαρακτηρίζεται από όσους παρακολουθούν την υπόθεση ως αγεφύρωτη.

Πηγή: moneyreview.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather