Να προχωρήσουν τα έργα στο λιμανάκι του Καλαμακίου

Να προχωρήσουν τα έργα στο λιμανάκι του Καλαμακίου

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή, επισκέφτηκαν χθες μέλη της επιτροπής για την ολοκλήρωση των εργασιών Λιμενίσκου Κάτω Γαλατά,  (Καλαμάκι) και συμμετείχαν συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου Αλιέων Νέας Κυδωνίας, κ. Παύλος Αρχοντάκης και κ. Ανδρέας Σταματάκης αντίστοιχα, όπως οι Δημήτρης Μπουντρογιάννης και Ευτύχης Μιχελάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η αποπεράτωση των έργων που γίνονται στο λιμενίσκο «Βραχάκια» στη Νέα Κυδωνία. Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, και απομένουν οι επισκευές στο νότιο κρηπίδωμα, οι οποίες θα αντιστηρίζουν και την ΠΕΟ που κινδυνεύει με καθίζηση σε αυτό το σημείο, λόγω υποσκαφής, αλλά και το διατηρητέο ερείπιο στο ΝΑ άκρο. Επίσης εκκρεμεί ο καθαρισμός της λιμενολεκάνης από τα φερτά υλικά που εναποτέθηκαν εκεί λόγω των θεομηνιών του 2019.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε την πλήρη στήριξή του για την αποπεράτωση των έργων που να σημειωθεί ότι έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και δεσμεύτηκε σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και το Λιμενικό Ταμείο Χανίων να προωθήσουν το ζήτημα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather