Μουσικό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια της Επανάστασης στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Μουσικό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια της Επανάστασης στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ διοργανώνουν Μουσικό Αφιέρωμα, στο πλαίσιο του Εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, ώρα 21.00, στην Πλατεία Κατεχάκη, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για πολλούς ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού, Έλληνες και ξένους.

Το Μουσικό αφιέρωμα σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Μπέλα Λιονάκη στο ακορντεόν και ο Δημήτρης Ντρουμπογιάννης στο πιάνο. Μαζί τους, ο Γιάννης Μελαμπιανάκης στο μπουζούκι και ο Γιώργος Λουτσέτης στα κρουστά.

Τα τραγούδια ερμηνεύει το Φωνητικό Σύνολο “Μουσικοί Ορίζοντες” της Μπέλας Λιονάκη, αποτελούμενο από τους  Νίκο Βλαζάκη , Νίκο Βλαμάκη , Στελλίνα Ιωαννίδου, Άννα-Μαρία Κορακάκη, Χρυσή Μπουζουνιεράκη και Ειρήνη Τζομπανάκη.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια του Προγράμματος: Μπέλα Λιονάκη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Σπουδαίων Συνθετών – Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή – σε στίχους Εξαιρετικών Στιχουργών-Ποιητών – Ρήγα Βελεστινλή, Νίκου Γκάτσου, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Οδυσσέα Ελύτη, Παύλου Μάτεσι).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather