Μηνύματα τοπικών φορέων για την 25η Μαρτίου

Μηνύματα τοπικών φορέων για την 25η Μαρτίου

Το μήνυμα του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη 

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης απευθύνει το δικό του μήνυμα για την ημέρα:

«Διακόσια δύο χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πλοηγός μας είναι πάντα οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας, που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια υπερασπίστηκαν τα ιδεώδη της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας και συγκρότησαν το σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Τα μηνύματα της εθνικής μας επετείου βαθιά διδακτικά και διαχρονικά∙ με τη ίδια βαθιά πίστη στη δημοκρατία και τα υψηλά ιδανικά που η Ελληνική Επανάσταση προέταξε, βαδίζουμε προς το μέλλον, με ελπίδα και αισιοδοξία.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Το μήνυμα του Δημάρχου Κισσάμου, Γιώργου Μυλωνάκη 

Πίστη σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η ελευθερία και πίστη στην αγάπη και

στην αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί διαχρονικό ορόσημο ηρωισμού που δεν παύει να εμπνέει τις προσπάθειες όλων μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Εμείς οι Έλληνες, διαθέτουμε το θάρρος και την ωριμότητα να διδαχθούμε από το παρελθόν αλλά και την αυτοπεποίθηση να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, να υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, έχοντας διαχρονικό χρέος να θυμόμαστε ότι τα δημοκρατικά κεκτημένα για τα οποία θυσιάστηκαν οι ήρωες μας, δεν είναι δεδομένα και απαιτείται  εγρήγορση και  διαρκής επαγρύπνηση από όλους μας, για τη διαφύλαξή τους.

Έχουμε καθήκον να φανούμε αντάξιοι όλων εκείνων που επαναστάτησαν, πολέμησαν,
μάτωσαν και υπέφεραν για να αναπνέουμε σήμερα ελεύθεροι όλοι εμείς.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Το μήνυμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, από τον Γενικό Συντονιστή Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Επιτροπάκη αναφέρει:

«Η κήρυξη του απελευθερωτικού αγώνα το 1821 αποτέλεσε την αφετηρία της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.
Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή.
Είναι μέρα τιμής και μνήμης για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
Η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές του Ελληνισμού, με τα μηνύματα από τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων του 1821 να παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά.
Για μία ακόμη φορά τιμούμε τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.
Ας εμπνευστούμε από το ηρωικό παράδειγμα των προγόνων και με ενότητα,ομοψυχία και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες».

Το μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χανίων, Παντελή Πετσετάκη

Οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον παράλληλο εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου- διπλή γιορτή για την πατρίδα μας, για τον Ελληνισμό και για την Ορθοδοξία- είναι ο τρόπος να αναδείξουμε την ιστορική αξία των γεγονότων αλλά και την διαχρονική ουσία των ιδανικών της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία και ειρήνη είναι μια εξαιρετική αφορμή για σκέψη, μελέτη, επεξεργασία, προβληματισμό, εμβάθυνση και γνώση σε αυτήν την ιδιαίτερη χρονική συγκυρία που ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία και έχουμε έρθει όλοι αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις.

Η Εθνική Παλιγγενεσία, η επέτειος και η μνήμη είναι ο δεσμός μας με το ιστορικό παρελθόν του τόπου μας αλλά και ο δρόμος που οδηγεί στην εξέλιξή μέσα από την ισχυροποίηση της πνευματικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας και της εθνικής μας συνείδησης.

Ο δρόμος που οδηγεί στο μέλλον μας.

Στο κέντρο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τοποθετούμε τη διαφάνεια, τη μείωση των ανισοτήτων και τη δημιουργία μιας κοινωνίας δίκαιης ανάπτυξης για την ευημερία των Ελλήνων πολιτών.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather