Μίνα Γκάγκα: Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η κατ’ οίκον διάθεση των χαπιών κατά της Covid

Μίνα Γκάγκα: Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η κατ’ οίκον διάθεση των χαπιών κατά της Covid

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η διάθεση των αντιικών χαπιών κατ’ οίκον, σύμφωνα με όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Πρόκειται για τα αντιιικά χάπια της εταιρείας MSD (γνωστή στις ΗΠΑ ως Merck).

Τα χάπια θα παραδίδονται στο σπίτι, βάσει ενός εκτενούς επιχειρησιακού σχεδίου. «Η παράδοση κατ’ οίκον ήταν κάτι που προσπαθούμε πολύ καιρό να κάνουμε και τα χιόνια αυτή την εβδομάδα δεν μας βοήθησαν», ανέφερε η κα Γκάγκα.

Ποιους ασθενείς αφορά και ποια είναι η διαδικασία

Τα χάπια θα δοθούν σε ασθενείς άνω των 18 ετών, με προβλήματα υγείας, που βρίσκονται θετικοί στην COVID-19. Δεν θα αφορά εγκύους, όπως ξεκαθάρισε η Αναπληρώτρια Υπουργός.

«Άρα άνθρωποι με προβλήματα υγείας, άνω των 18 ετών, μπορούν να μιλάνε με το γιατρό τους, μόλις έχουν αποτέλεσμα rapid ή PCR θετικό. Ο γιατρός τους μπορεί να κάνει αίτηση στην πλατφόρμα. Η απάντηση δίνεται μέσα σε 24 ώρες, με SMS τόσο στο γιατρό όσο και στον ασθενή», ανέφερε η κα Γκάγκα. ;Oπως πρόσθεσε, ο ασθενής θα εισέλθει σε μια πλατφόρμα για να δώσει τη συγκατάθεση και στη συνέχεια ο ΕΟΠΥΥ επικοινωνεί με τον ασθενή και επιβεβαιώνει τη διεύθυνση για να αποστείλει τα φάρμακα.

«Θεωρούμε ότι θα είναι πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα είναι χωρίς ταλαιπωρία για πολίτες, που είναι άρρωστοι, που μπορεί να μεταδίδουν τη νόσο», τόνισε.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather