Μηχανοκίνητη πορεία Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων τη Δευτέρα στα Χανιά

Μηχανοκίνητη πορεία Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων τη Δευτέρα στα Χανιά

Μηχανοκίνητη πορεία διοργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα στα Χανιά οι Ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης, στο πλαίσιο πανελλήνιας κινητοποίησης του κλάδου τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τους: «την Δευτέρα 31/1/2022 θα πραγματοποιηθεί πανελλήνια πορεία με τα τουριστικά μας λεωφορεία στην οποία και θα συμμετέχει ο Σύλλογος μας.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 και η συγκέντρωση των λεωφορείων μας θα
ξεκινήσει στις 10:00 στο πάρκινγκ των Αγίων Αποστόλων».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης ζητά από τον πρωθυπουργό, τα αρμόδια Υπουργεία, τους τοπικούς βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους, τη λήψη μέτρων καθώς όπως επισημαίνει δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την εξάπλωση του κορωνοιού. «Ουσιαστικά οι επιχειρήσεις μας δεν λειτουργούν ή σε ορισμένες περιπτώσεις υπολειτουργούν και τα λεωφορεία ιδιοκτησίας των μελών της Ενώσεώς μας είναι ακινητοποιημένα», αναφέρει και τονίζει:
•Μείζον θέμα παραμένει η ρευστότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.
«Η αποζημίωση της μειωμένης πληρότητας 65% των τουριστικών λεωφορείων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 ήταν σταγόνα στον ωκεανό για τις επιχειρήσεις μας που παραμένουν ανενεργές 21 μήνες» αναφέρει και ζητά την «επείγουσαα προώθηση αποζημίωσης των τουριστικών λεωφορείων για τουλάχιστον άλλους τέσσερις μήνες».
•Τα τουριστικά γραφεία και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης δεν περιλαμβάνονται στον νέο αναπτυξιακό νόμο, παρά τις υποσχέσεις του υπουργού και του υφυπουργού Ανάπτυξης.
•Το λειτουργικό κόστος μιας τουριστικής επιχείρησης που διατηρεί γραφείο είναι μεγάλο και «με μηδενικό εισόδημα τίθεται ξεκάθαρα θέμα επιβίωσης την στιγμή που τα τουριστικά γραφεία ανήκουν στις επιχειρήσεις που δεν έλαβαν καμία αποζημίωση».
•Στις αρχές του έτους πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας με τα λεωφορεία ακινητοποιημένα.
Ο Σύλλογος αναφέρεται και σε σειρά από άλλα ζητήματα ενώ σε ό,τι αφορά τα τοπικά προβλήματα, κάνει λόγο για «κατάφωρη αδικία σε βάρος των τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων της Περιφέρειας Κρήτης με τον αποκλεισμό των περισσότερων αυτών από την επιδότηση ΕΣΠΑ που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης». Ο Σύλλογος θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει και δεύτερη φάση με ένταξη του συνόλου των επιχειρήσεων. Επίσης, υποστηρίζει ότι «θα πρέπει να σταματήσουν οι απευθείας αναθέσεις που λειτουργούν στις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων που λειτουργούν απο τις ΚΤΕΛ Α.Ε. Κρήτης σε κάθε είδους υπηρεσίες τουριστικών γραφείων ή μεταφορών επιβατών και να περάσουμε σε διαγωνισμούς που θα επιτρέπουν και τη συμμετοχή των επιχειρήσεών μας».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather