Μέσω διαδικτύου η φετινή βράβευση των νεοεισαχθέντων φοιτητών του δήμου Πλατανιά

Μέσω διαδικτύου η φετινή βράβευση των νεοεισαχθέντων φοιτητών του δήμου Πλατανιά

Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 -μεγάλη εορτή των Αγίων Θεοφανίων- πραγματοποιήθηκε η πρώτη ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση για τη βράβευση των -εκατό κατά τη φετινή χρονιά- πρωτοετών φοιτητών που κατάγονται από τον Δήμο Πλατανιά και που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Πλατανιά και την ΟΑΚ.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, χαιρέτησε την εκδήλωση και ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει νέες ευκαιρίες σε σχέση με τη χρονιά που απήλθε, αλλά και περισσότερη αισιοδοξία σε όλους. Κατά τον κ. Μαλανδράκη, η εκδήλωση αποτελεί μία παράδοση ετών με σκοπό τη στήριξη του Δήμου Πλατανιά προς τους νέους φοιτητές, στήριξη, η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται εκ μέρους της επίσημης Πολιτείας προς την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου. Όλως ιδιαιτέρως, ο Δήμαρχος Πλατανιά ευχαρίστησε την ΟΑΚ για τη συνεργασία, καθώς και την κοινοπραξία ANEK LINES-BLUE STAR FERRIES για την επιβράβευση που προσφέρει στα παιδιά.

Ομοίως, ευχές εξέφρασε και ο Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ, κ. Σπυρίδων   Πρωτοπαπαδάκης, προσφέροντας στους επιτυχόντες εισιτήρια για τα πρώτα ταξίδια τους, τονίζοντας πως η ΑΝΕΚ στέκεται πάντοτε αρωγός προς τη νεολαία και τη μάθηση, καθώς και στην τοπική κοινωνία.

Στην εορταστική αυτή εκδήλωση συμμετείχαν με χαιρετισμούς βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθηγητές και μαθητές, ενώ τον συντονισμό είχε η κα Κατερίνα Καραπατάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλειος Διγαλάκης, Βουλευτής Χανίων, τέως Υφυπουργός Παιδείας, συνεχάρη τους διοργανωτές για την παρούσα εκδήλωση και προέτρεψε τα παιδιά «να μάθουν πώς να μαθαίνουν», ιδιαίτερα «κατά τη σημερινή εποχή της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, όπου η γνώση πολλαπλασιάζεται με ραγδαίους ρυθμούς».

Αμέσως μετά, ο κ. Μανούσος Βολουδάκης, Βουλευτής Χανίων, τόνισε πως αισθάνεται ακόμη πιο ισχυρό το αίσθημα της ελπίδας, καθώς το επίτευγμα των παιδιών ήταν φέτος ακόμη πιο υψηλό με δεδομένη την επικρατούσα δραματική κατάσταση λόγω της πανδημίας από την οποία δοκιμάζεται η Χώρα μας, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος.

Παρομοίως, ο κ. Νικόλαος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, συνεχάρη τους Φορείς για την εκδήλωση και σημείωσε την ανάγκη της συνεχούς επαγρύπνησης των μαθητών, οι οποίοι οφείλουν να προσεγγίσουν τη γνώση ολιστικά, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, επεσήμανε ότι: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή μας, η οποία σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στον τουρισμό ως οικονομική δραστηριότητα, νέα παιδιά να εισάγονται σε Τουριστικές Σχολές. Εμπλουτίζουν το ανθρώπινο δυναμικό μας και ενισχύουν έτσι τη δυναμική του κλάδου για τα Χανιά συνολικά, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά μας στον παγκόσμιο ανταγωνισμό πρέπει να είναι τα στελέχη του τουρισμού μας».

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε, επίσης η κα Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής Χανίων, η οποία τόνισε πως οι επιτυχόντες μαθητές κάνουν την κοινωνία των Χανίων υπερήφανη, ενώ παράλληλα χαιρέτησαν και οι: κ. Μανώλης Τζανάκης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, κ. Μανώλης Ντουντουλάκης, Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά, κ. Δημήτρης Ανθούσης, Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά, κα Παναγιώτα Μαντωνανάκη, πρώτη των επιτυχόντων από το Λύκειο Αλικιανού κ.ά.

Στο τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους μία ευλογημένη και δημιουργική χρονιά, στέλνοντας το δικό του μήνυμα, αλλά και μεταφέροντας τις ευχές του Προέδρου του Ιδρύματος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Κατά τον Δρα Κ. Ζορμπά, «αποχαιρετίσαμε μία από τις πιο δραματικές χρονιές (annus horribilis) που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα και είναι καιρός να ανατρέψουμε παλαιές πρακτικές και να αναπτύξουμε ένα νέο αφήγημα». Ο ίδιος παρότρυνε τους νέους σε μία νέα «επ-ανάσταση των συνειδήσεων», στο πρότυπο της σκέψεως του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη, συγχαίροντάς τους, για την παρούσα επιτυχία τους και ευχόμενος νέες επιτυχίες στο μέλλον. Κατέθεσε, μάλιστα, την πρόταση προς τον κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, Δήμαρχο Πλατανιά, η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί διά ζώσης τους καλοκαιρινούς μήνες και εάν είναι επιτρεπτό από τις εξελίξεις της πανδημίας (Covid-19).

Την εκδήλωση έκλεισε ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο οποίος ευχαρίστησε την ΟΑΚ για τη φιλοξενία, αλλά και τους λοιπούς Φορείς για την αρωγή και τη συνδιοργάνωση.

Την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως πολλοί φίλοι του Ιδρύματος μέσω των κοινωνικών δικτύων του Δήμου Πλατανιά και της ΟΑΚ, καθώς, λόγω της έκτακτης κατάστασης, η οποία επικρατεί σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, εξαιτίας της πανδημίας του και εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα που προστάζουν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, αυτή πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, χωρίς τη φυσική παρουσία πολιτών.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather