Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων

Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος-Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ) του Δήμου Χανίων, με το πέρας της εορταστικής περιόδου ολοκλήρωσε τις προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα 2020 και την Πρωτοχρονιά 2021, με τίτλο “Χριστούγεννα #madeinChania – Κάθε μέρα Τέχνη”.

Με δεδομένο ότι οι συνθήκες λόγω της πανδημίας, δεν επέτρεψαν να γίνουν οι φετινές εκδηλώσεις με τον παραδοσιακό τρόπο, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ σχεδίασε και υλοποίησε ένα πρωτότυπο και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τα διαθέσιμα ψηφιακά μέσα. Για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις ήταν διαθέσιμες σε όλους διαδικτυακά, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση από τις ηλεκτρονικές συσκευές τους στον χώρο τους. Στις φετινές δράσεις συμμετείχαν καλλιτέχνες των Χανίων και άνθρωποι δραστηριοποιούμενοι στον πολιτισμό, με σκοπό να στηριχθούν από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και το Δήμο Χανίων, αφού ο καλλιτεχνικός κλάδος έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων ξεκίνησαν στις 21/12/2020 και ολοκληρώθηκαν στις 10/01/2021. Η ανταπόκριση του κόσμου στις δράσεις και οι χιλιάδες προβολές που συγκέντρωσαν συνολικά οι διαδικτυακές εκδηλώσεις, δίνουν ώθηση για να συνεχιστεί το έργο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και να απολαμβάνουν οι πολίτες δωρεάν πολιτιστικές δράσεις. Ενδεικτικά,στο Youtube οι συνολικές θεάσεις έφτασαν τις 68.849 μέχρι στιγμής με σύνολο θέασης των βίντεο 168.500 λεπτά. Αντίστοιχα, οι προβολές μέσω Facebook των βίντεο ανήλθαν στις 52.829, συνολικά οι δημοσιεύσεις είχαν απήχηση σε 37.000 χρήστες με τις αλληλεπιδράσεις περιεχομένου να φτάνουν τις 7.500, ενώ έγινε αποστολή 3 διαφορετικών ενημερωτικών δελτίων (newsletter) σε 2.500 παραλήπτες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους 95 καλλιτέχνες, οι οποίοι προσέφεραν εξαιρετικά θεάματα και ακούσματα αλλά και το τεχνικό προσωπικό, που κόπιασε ώστε να επιτευχθεί αυτό το άρτιο αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε. Οι φετινές εορταστικές δράσεις έγιναν με τη σημαντική αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Ο πολιτισμός μας ενώνει, οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε. Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ θα συνεχίσει να επιτελεί τον σκοπό της, ανεξάρτητα από τις όποιες δυσκολίες, με αξιόλογα πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather