Μέχρι την Κυριακή το “Φεστιβάλ Γης” στην Δυτική τάφρο

Μέχρι την Κυριακή το "Φεστιβάλ Γης" στην Δυτική τάφρο

Με διευρυμένη συμμετοχή φορέων, αναβαθμισμένο περιεχόμενο και νέα προοπτική, ξεκίνησε το «Φεστιβάλ Γης – Άνθρωποι και Προϊόντα» στα Χανιά.  Ο μέχρι σήμερα γνωστός «Αγροτικός Αύγουστος» έδωσε τη συνέχεια στο νέο θεσμό του «Φεστιβάλ Γης» το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Ιουλίου, θα διαρκέσει έως και τις 24 Ιουλίου και διεξάγεται στη Δυτική Τάφρο.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Καλογερής και Αντώνης Παπαδεράκης, οι δήμαρχοι Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Καντάνου – Σελίνου, Αντώνης Περράκης, Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης κ.ά. οι οποίοι περιηγήθηκαν στα περίπτερα του Φεστιβάλ και συνομίλησαν με τους παραγωγούς και τους συμμετέχοντες.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης συνεχάρη τους διοργανωτές, τους παραγωγούς που εκθέτουν τα προϊόντα τους, τους καλλιτέχνες που πλαισιώνουν τη διοργάνωση, επισημαίνοντας πως τα Χανιά, παραμένουν «το δυνατό χαρτί» για την οικονομία του νησιού. «Μια παραγωγική ζώνη που μπορεί να πρωτοστατήσει στις σύγχρονες και ανταγωνιστικές προκλήσεις, όπως περιγράφονται σε τρείς λέξεις: Παραγωγή, εξαγωγή, προστιθέμενη αξία. Στο πλαίσιο αυτό το μέλλον, παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας, προδιαγράφεται με αισιοδοξία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΒΕΧ και όλων των Δήμων της Π.Ε Χανίων. Μέσα από τα περίπτερα παραγωγών, επιχειρήσεων, Δήμων, Ιδρυμάτων και φορέων, με ενημερωτικές συζητήσεις-παρουσιάσεις, με  ένα ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους,  η Οργανωτική Επιτροπή φιλοδοξεί οι εκδηλώσεις να αποτελέσουν ένα σημαντικό θεσμό προβολής του φυσικού, παραγωγικού και πολιτιστικού μας πλούτου, γιορτή αυτογνωσίας για τους ντόπιους και ευκαιρία γνωριμίας για  τους ξένους επισκέπτες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather