Με βροχερό καιρό θα μας αποχαιρετήσει ο Νοέμβριος

Με βροχερό καιρό θα μας αποχαιρετήσει ο Νοέμβριος

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται την Τετάρτη και θα επηρεάσει με μεγάλα ύψη βροχής ένα μεγάλο τμήμα της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης.Ο μετεωρολόγος, διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάδος προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της χώρας και καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται για την πρόγνωση του καιρού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο κ. Λαγουβάρδος επεσήμανε ότι «η μέρα που θέλει προσοχή είναι η Τετάρτη, γιατί, παρ’ ότι θα ανέβει η θερμοκρασία λόγω της στροφής των ανέμων, φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική κακοκαιρία η οποία θα μας επηρεάσει, ένα δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό μετά από αυτό της Δευτέρας, το οποίο θα είναι αρκετά βαθύ. Θα κατευθυνθεί από την Ιταλία προς ο Ιόνιο και θα φέρει βροχές και καταιγίδες σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας, με σχετικά μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές.

Θα δούμε τις λεπτομέρειες και την Τρίτη για το πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία, αλλά είναι μια μέρα αρκετά επικίνδυνη». Όπως εξήγησε θα μπορούσε να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Πελοποννήσου, στην Αττική, σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πρώτα θα επηρεαστούν τα νότια του νησιού και τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την Κρήτη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η εκτίμησή μας είναι ότι, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε αρκετές περιοχές τα ύψη βροχής θα είναι μεγάλα, επομένως χρειάζεται προσοχή».

“Πρωταγωνιστής” τα Χανιά στην χθεσινή βροχόπτωση

Σε συμφωνία με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τοπικά σημαντικές βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν έως το απόγευμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου, σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather