Με τον παραδοσιακό σύλλογος “Τα Σφακιά” συνεχίζεται σήμερα η αναβίωση της «Παραδοσιακής Στράτας»

Με τον παραδοσιακό σύλλογος “Τα Σφακιά” συνεχίζεται σήμερα η αναβίωση της «Παραδοσιακής Στράτας»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων Χανιωτών αλλά και τουριστών,  πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, τα βράδια του καλοκαιριού, η αναβίωση του μουσικοχορευτικού δρώμενου της “Παραδοσιακής Στράτας”, από τον Δήμο Χανίων.

Στην επόμενη συνάντηση της “Παραδοσιακής Στράτας”, σήμερα Τρίτη 12/07/2022, ο Παραδοσιακός Σύλλογος “Τα Σφακιά” θα παρουσιάσει το πρόγραμμα: “Στα ζάλα της παράδοσης” ενώ θα συνοδεύουν μουσικά οι Μαγγελάκης Γιώργος και Μανουσέλης Μιχάλης με τα συγκροτήματά τους.

Στην αναβίωση της “Παραδοσιακής Στράτας” ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών περιδιαβαίνουν τη λιμενική ζώνη του Ενετικού λιμανιού, η οποία θα καταλήγει στην πλατεία Μητρόπολης κάθε Τρίτη στις 21:00.

Εκεί, λαμβάνει χώρα και το ξεχωριστό πρόγραμμα κάθε παραδοσιακού συλλόγου με τη συμμετοχή του κοινού να είναι ενθουσιώδης και με σκοπό να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather