Με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά συναντήθηκε το προεδρείο των εμπόρων

Με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά συναντήθηκε το προεδρείο των εμπόρων

Πραγματοποιήθηκε χθες πρωί συνάντηση του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων Γεώργιο Λυμπινάκη με αντικείμενο τρέχοντα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις της πόλης  και πάντα σε συνεννόηση με τον σύλλογο της παλιάς πόλης και τις επιχειρήσεις που εκπροσωπεί.

Αφορμή στάθηκε το δυσάρεστο γεγονός που έγινε πριν μερικές μέρες στο λιμάνι των Χανίων όπου και απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ καταστηματαρχών και Ρομά που ευρίσκονταν στην περιοχή.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και τα αιτήματα που ζητήθηκαν και συζητήθηκαν ήταν τα παρακάτω:

Πεζές περιπολίες στην παλαιά πόλη ώστε να καθιερωθεί το αίσθημα της ασφάλειας τόσο στα καταστήματα όσο και στους επισκέπτες της πόλης μας.

– Περιπολίες τις νυχτερινές ώρες (00.00-06.00) στην παλαιά πόλη και στον Κάτωλα-Στιβανάδικα-Χάληδων καθότι έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βανδαλισμών και μικροζημιών ειδικά από μεθυσμένους τουρίστες και όχι μόνο.

– Περιορισμός της επαιτείας στην πόλη ειδικά στο λιμάνι και στις γύρω περιοχές καθότι το φαινόμενο έχει ενταθεί με πολύ αρνητικό αντίκτυπο για την πόλη μας. Μάλιστα τώρα τελευταία τα πράγματα έχουν φτάσει και σε οριακό σημείο με την απειλή σύγκρουσης με καταστηματάρχες να είναι πλέον στα όρια.

– Περιορισμός των αυτοκινήτων και μηχανακιών σε περιοχές που ρητά απαγορεύεται ειδικά μάλιστα σε ώρες που υπάρχει πολύς πεζός κόσμος, με οικογένειες και παιδιά. Η απειλή ατυχήματος είναι πλέον ορατή.

– Καθαρισμός πλατειών πέριξ του κέντρου με φαινόμενα επαιτείας και απειλών σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και πεζούς και παραεμπόριο

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, ο κ. Λυμπινάκης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα τα αιτήματα  και θα κάνει ότι μπορεί ώστε να εφαρμοστούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather