Με πολίτες της Σούδας συναντήθηκε η Κατερίνα Μανιμανάκη

Με πολίτες της Σούδας συναντήθηκε η Κατερίνα Μανιμανάκη

Με συλλογικότητες και πολίτες της Σούδας συναντήθηκε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, η επικεφαλής του συνδυασμού «Όνειρο είναι τα Χανιά», υποψήφια δήμαρχος Χανίων, Κατερίνα Μανιμανάκη-Πετράκη.

Στόχος της συνάντησης, που φιλοξενήθηκε στο Πολύκεντρο του Δήμου, ήταν να ακουστούν τα προβλήματα της περιοχής και να υπάρξει διάλογος πάνω σε αυτά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η αίθουσα γέμισε από κατοίκους, υποψήφιους και φίλους της κίνησης. Την εκδήλωση συντόνισε η υποψήφια της κίνησης Μαρία Αρτζουχαλτζή, ενώ την επικεφαλής πλαισίωσαν οι υποψήφιοι Δέσποινα Αρτζουχαλτζή, Κώστας Τσικουδάκης και Μιχάλης Σχοινάς.

Η Κατερίνα Μανιμανάκη, αφού διαπίστωσε ότι σχεδόν όλες οι περιαστικές περιοχές είναι παραμελημένες, τόνισε το ενδιαφέρον του συνδυασμού «Όνειρο είναι τα Χανιά» για τη Σούδα και την περιοχή της.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο πολλοί εκπρόσωποι φορέων και πολίτες που περιέγραψαν μια εικόνα υποβάθμισης σε κάθε τομέα.

Συνοπτικά αναφέρθηκαν:

  • Η περιοχή είναι ευάλωτη σε φυσικά φαινόμενα, καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα είναι ανολοκλήρωτα και προβληματικά. Υπάρχουν κακοτεχνίες στις παροχετεύσεις των ομβρίων υδάτων.
  • Ο Δήμος Χανίων έχει παραμελήσει τον πολιτισμό. Ελάχιστες από τις πολιτιστικές δράσεις έχουν εξακτινωθεί εκτός του κέντρου των Χανίων. Το Καρναβάλι είναι η μόνη δράση που έχει κέντρο τη Σούδα και διεξάγεται με προβλήματα. Ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος και το λαογραφικό μουσείο που διατηρεί έχει προβλήματα στέγης και υποδομών.
  • Το κυκλοφοριακό, ιδιαίτερα στη λεωφόρο Σούδας, στον δρόμο προς Ακρωτήρι στον κόμβο Σούδας και στην οδό Καράγιωργα είναι οξύτατο και εγκυμονεί κινδύνους για οδηγούς και πεζούς. Η Σούδα δέχεται έναν μεγάλο όγκο υπερτοπικής κίνησης σε δρόμους ακατάλληλους.
  • Το αλιευτικό καταφύγιο και το λιμάνι έχουν πλήθος ελλείψεων (φωτισμός, φύλαξη, εξωραϊσμός, κ.ά.) και τα έργα σταμάτησαν χωρίς ποτέ να ολοκληρωθούν.
  • Το πρόβλημα της χωροταξίας και του σχεδίου πόλης τονίστηκε από πολλούς πολίτες της περιοχής. Οι διανοίξεις δρόμων γίνονται αποσπασματικά και τυχαία. Οι πεζόδρομοι και τα πεζοδρόμια ή δεν υπάρχουν ή έχουν προβλήματα συντήρησης. Οι ίδιες οι δημοτικές εκτάσεις δεν έχουν πλήρως εντοπιστεί και καταγραφεί.
  • Δεν υπάρχει σωστή αξιοποίηση των πηγών ύδρευσης.
  • Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά πολλών πολιτών στην περιοχή του Βλητέ, μια περιοχή με πλήθος προβλημάτων χωροταξίας, πολιτικής προστασίας και συγκοινωνίας και ασφάλειας.
  • Τέλος ακούστηκε η φωνή της νεολαίας της Σούδας, μια φωνή αγωνίας για τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό και τον χώρο του πνεύματος και της ιδεολογίας.

Τη  συζήτηση έκλεισε η υποψήφια δήμαρχος Χανίων, Κατερίνα Μανιμανάκη-Πετράκη η οποία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την περιοχή και παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στην Δημοτική Ενότητα και τις κοινότητες της Σούδας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σούδας, κ. Ηλίας Φραγγιαδάκης, ξενάγησε τους υποψήφιους του συνδυασμού «Όνειρο είναι τα Χανιά» στο Λαογραφικό Μουσείο Σούδας».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather