Με ποιον τρόπο, επιτήδειοι άδειασαν τραπεζικό λογαριασμό Ηρακλειώτη, με λεία 12.000 ευρώ

Με ποιον τρόπο, επιτήδειοι άδειασαν τραπεζικό λογαριασμό Ηρακλειώτη, με λεία 12.000 ευρώ

Μία ευφάνταστη υπόθεση διαδικτυακής απάτης αποκάλυψε ο Αντιστράτηγος εα, πρώην Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ και νυν πρόεδρος του CSI institute, Μανώλης Σφακιανάκης.

Όπως είπε ο έμπειρος Κρητικός αξιωματικός στη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ηρακλειώτης εργαζόμενος στον χώρο της οικοδομής, έπεσε πριν από λίγε ημέρες θύμα απατεώνων μέσω του διαδικτύου, με τους άγνωστους δράστες να του αποσπούν από τον τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό των 12.000 ευρώ.

Όλα έγιναν όταν τα άγνωστα άτομα εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι της τράπεζας με την οποία συναλλάσσεται ο μεροκαματιάρης Ηρακλειώτης και του ζήτησαν να τους δώσει τους κωδικούς της κάρτας του προκειμένου να του εκδώσουν μία νέα.

Ο ανυποψίαστος και όπως αποδείχθηκε αφελής Ηρακλειώτης, ακολούθησε την διαδικασία που του ζητήθηκε με συνέπεια μέσα σε δύο ώρες, να κάνουν φτερά από τον τραπεζικό του λογαριασμό, όσα χρήματα υπήρχαν μέσα, δηλαδή 12.000 ευρώ.

Το θύμα απευθύνθηκε στην τράπεζά του και στην δικαιοσύνη με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί, κάτι δύσκολο και χρονοβόρο. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Σφακιανάκη, στο Ηράκλειο τον τελευταίο μήνα, έχουν καταγραφεί περίπου τέσσερις παρόμοιες περιπτώσεις απάτης. Ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ συνέστησε μεγάλη προσοχή στους χρήστες του διαδικτύου, να μην δίνουν πουθενά τα προσωπικά τους στοιχεία και φυσικά ούτε τους κωδικούς των καρτών τους.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather