Με δική τους άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας τρέιλερ και τροχόσπιτα

Με δική τους άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας τρέιλερ και τροχόσπιτα

Εκπνέει η προθεσμία που έχει ορίσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που αφορά στα τρέιλερ, μπαγκαζιέρες ή τροχόσπιτα τα οποία θα αποκτήσουν δικές τους πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Την εφαρμογή της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης αναμένουν εδώ και καιρό πάρα πολλοί κατασκευαστές τρέιλερ και τροχόσπιτων καθώς με την αυτόνομη άδεια κυκλοφορίας που θα αποκτήσουν τα παραπάνω οχήματα θα μπορούν να ρυμουλκούνται από όλα τα αυτοκίνητα που πληρούν τις προδιαγραφές και όχι μόνο από ένα συγκεκριμένο όχημα.

Επίσης με την εφαρμογή της νομοθεσία για αυτόνομη άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας στα τρέιλερ και τροχόσπιτα θα μπει ένα τέλος στις επικίνδυνες ιδιοκατασκευές που συναντούν πολλοί οδηγοί στο δρόμο και δη στο εθνικό οδικό δίκτυο που είναι πολύ εύκολο να προκαλέσουν ατύχημα…

Από τις 18 Οκτωβρίου θα πρέπει λοιπόν οι οδηγοί να ξεχάσουν ότι γνώριζαν για τα ρυμουλκά καθώς θα πρέπει να προμηθευτούν μία ακόμη άδεια κυκλοφορίας αλλά και πινακίδες κυκλοφορίας για το τρέιλερ μεταφοράς του σκάφους τους ή της μπαγκαζιέρας τους ή του τροχόσπιτού τους.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ήδη προμηθευτεί τις ειδικές πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας και μένουν μόνο κάποιες μικρές νομικές λεπτομέρειες να διευθετηθούν ώστε να εφαρμοστεί ο νέος νόμος. Πάντως στελέχη από την αγορά των τρέιλερ και τροχόσπιτων εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό το Υπουργείο να μην προλάβει να έχει διευθετήσει τα νομικά κενά στη νέα νομοθεσία έως τις 18 Οκτωβρίου και να δοθεί μια μικρή παράταση στην εφαρμογή του νέου νόμου. Από την άλλη μεριά όμως τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εκτιμούν ότι ο νέος νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά από τα μέσα του Οκτωβρίου…

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather