Λεωφόρος «Μίκη Θεοδωράκη» η παλιά εθνική οδός Χανίων – Κολυμπαρίου

Λεωφόρος «Μίκη Θεοδωράκη» η παλιά εθνική οδός Χανίων - Κολυμπαρίου

Το όνομα του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη θα δοθεί στο τμήμα της παλιάς εθνικής από τον Κλαδισό ως την Αγ. Μαρίνα.

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ενέκρινε την συγκεκριμένη μετονομασία για το τμήμα Χανιά- Αγία Μαρίνα ενώ η ανάλογη διαδικασία κινείται και για το τμήμα Αγ. Μαρίνα – Κολυμπάρι που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Πλατανιά.

Στην συνεδρίαση παρευρέθη ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων του Μίκη Θεοωράκη, Γιώργος Αγοραστάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στο Σώμα σημείωσε πως «πρέπει να ξέρουμε και να νιώθουμε ως οι πρώτοι κληρονόμοι της πνευματικής δημιουργίας του μεγαλύτερου δημιουργού του 21ου αιώνα.

Πρέπει να αποδεχτούμε την κληρονομία του Μίκη, ώστε να γίνουν τα Χανιά το παγκόσμιο κέντρο αναφοράς του Μίκη Θεοδωράκη. » σημείωσε.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε ”Πολλά βήματα μένουν ακόμα για να αναδείξουμε το όνομα του μεγάλου έλληνα.

Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα, στο μέλλον αυτή η λεωφόρος που συνδέει την πόλη με την οικεία του Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη θα έχει ένα πολλαπλό όφελος για τον τόπο και είναι και μία ηθική υποχρέωση”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather