Κυκλοφόρησε το ανανεωμένο λογότυπο του Δήμου Χανίων

Κυκλοφόρησε το ανανεωμένο λογότυπο του Δήμου Χανίων

Στην επίσημη κυκλοφορία του βρίσκεται από σήμερα το νέο, ανανεωμένο λογότυπο του Δήμου Χανίων, μετά την ομόφωνη ψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Μετά από 18 έτη από την προηγούμενη αλλαγή του, το ανανεωμένο έμβλημα αποτυπώνει αφενός τα 5.000 χρόνια ύπαρξης του Δήμου, ενώ παράλληλα αντανακλά το σύγχρονο χαρακτήρα του, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χανίων.

Σύμφωνα με τον Δήμο «οι βασικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υπάρχουσα εκδοχή του, βασίστηκαν κυρίως στην προσθήκη της πιστής αναπαράστασης του ευρήματος, του ασημένιο νομίσματος με την αναπαράσταση του Κύδωνα, ιδρυτή της αρχαίας Κυδωνίας.

Το έμβλημα συνοδεύεται από δίγλωσσο λεκτικό «ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ – MUNICIPALITY OF CHANIA  CRETE», ώστε να διασφαλίζει την εύκολη κατανόησή του σε κατοίκους του Δήμου αλλά και από τους επισκέπτες του. Η χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε για το ανανεωμένο έμβλημα του Δήμου Χανίων είναι εμπνευσμένη από τα βασικά στοιχεία του περιβάλλοντος: το φως, το οποίο αποδίδεται με το λευκό χρώμα και το έντονο υγρό στοιχείο, η θάλασσα, το οποίο αποδίδεται με απόχρωση του μπλε.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather