Κτηματολόγιο: Συνεχίζεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων

Κτηματολόγιο: Συνεχίζεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων

Ομαλά – αν και με χαμηλή προσέλευση – εξελίσσεται η υποβολή δηλώσεων κτηματολογίου για τις περιοχές της Π.Ε. Χανίων που δεν είχαν μέχρι σήμερα κτηματογραφηθεί. Ειδικότερα, όσοι πολίτες έχουν ιδιοκτησίες στις ακόλουθες περιοχές του νομού Χανίων (βλ. χάρτη), πρέπει να σπεύσουν στο γραφείο κτηματογράφισης που συστάθηκε για αυτόν τον σκοπό στον Μακρύ Τοίχο Νέας Κυδωνίας, (3ο χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων Κισσάμου), ενώ η εξυπηρέτηση όσων έχουν ιδιοκτησία στα Χανιά αλλά κατοικούν στην Αθήνα γίνεται σε γραφείο επί της οδού Αλεξανδρουπόλεως 23, ΤΚ 11527.

Μέσω της σχετικής εφαρμογής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαπιστώσουν αν η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητό τους είναι υπό κτηματογράφηση σε αυτήν την  φάση ή έχει ήδη κτηματογραφηθεί κατά την πρώτη φάση στις αρχές του 2000. https://www.ktimahania.gr/index.php/perioxes-ktimatografisis

Οι λευκές περιοχές του νομού Χανίων (γύρω από το αστικό κέντρο) έχουν ήδη κτηματογραφηθεί.

Η προθεσμία για τους κατοίκους εσωτερικού θα διαρκέσει έως 18/01/2022. Η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 18/02/2022. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν να δοθεί παράταση για την υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας, καθώς κάτι τέτοιο συνέβη σε όλες τις περιοχές της χώρας που έχουν ήδη ολοκληρώσει την διαδικασία αυτή.

Σημειώνεται  ότι η πόλη των Χανίων και αρκετές περιαστικές περιοχές, που είχουν κτηματογραφηθεί στο παρελθόν, δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τώρα. Οι περιοχές που έχουν ήδη κτηματογραφηθεί και δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τώρα είναι οι πρώην κοινότητες Κουνουπιδιανών, Μουρνιών, Νεροκούρου, Περιβολίων (Κυδωνίας), καθώς και οι καποδιστριακοί δήμοι Σούδας, Νέας Κυδωνίας και Χανίων. Οι περιοχές αυτές από 1/11 εξυπηρετούνται από το Κτηματολογικό γραφείο Χανίων στην οδό Ι.Σφακιανάκη 30, καθώς το Κτηματολογικό γραφείο στο Κόκκινο Μετόχι (Ελ.Βενιζέλου) που εξυπηρετούσε τις περιοχές εκτός της πόλης των Χανίων, απορροφήθηκε από το Κτηματολογικό γραφείο Χανίων.

Για όλες τις πληροφορίες, απαντήσεις σε ερωτήσεις  και κλείσιμο ραντεβού, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων προς κτηματογράφηση, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://ktimahania.gr/ της κοινοπραξίας (ιδιωτικού φορέα – εργολάβου) που έχει αναλάβει την υποδοχή των δηλώσεων ιδιοκτησίας και την σύνταξη των κτηματολογικών δεδομένων. Το γραφέιο κτηματογράφησης βρίσκεται στον Μακρύ Τοίχο Νέας Κυδωνίας (έναντι Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα) και δέχεται τους πολίτες Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 8:00 με 16:00 και Τετάρτη 8:00 με 20:00.

ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των κατά τόπους δήμων (Δεύτερα με Παρασκευή 8:00 με 16:00)
Δήμος Αποκορώνου : Κοινοτικό Κατάστημα Τζιτζιφέ
Δήμος Σφακίων : Πνευματικό Κέντρο Χώρας Σφακίων
Δήμος Καντάνου – Σελίνου : Πρώην Δημαρχείο Καντάνου
Δήμος Πλατανιά : Κοινοτικό Κατάστημα Βουκολίων
Δήμος Κισσάμου : Πρώην Δημοτικό Σχολείο Φαλελιανών

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@ktimahania.gr  8011010275 (κάτοικοι εσωτερικού) – 2821821824 (κάτοικοι εξωτερικού) (οι κλήσεις υπόκεινται σε χρεώσεις με βάση το τιμολόγιο του τηλεπικοινωνιακού παρόχου
του καλούντος σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας).

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather