Κρύο και βροχές έρχονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Κρήτη

Κρύο και βροχές έρχονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Κρήτη

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές οι οποίες από το πρωί επηρεάζουν και την Κρήτη, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα ωστόσο, να είναι ισχυρότερα την Τετάρτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα.

Αναλυτικότερα, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει σήμερα με βροχές και ενίσχυση των βοριάδων στα 7 με 8 μποφόρ, κάτι που θα προκαλέσει θαλασσοταραχή ιδιαιτέρως στο βόρειο παραλιακό μέτωπο της Κρήτης.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου το κύμα κακοκαιρίας θα κορυφωθεί με χαμηλές θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο, όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Σε άλλες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς. Όπως είπε ο κ. Λέκκας, την Πέμπτη θα υπάρξει μια πρόσκαιρη υποχώρηση της ψυχρής μάζας, ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν, ενώ θα εξασθενήσουν οι βοριάδες που θα πνέουν με ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Σχετικά καλή θα είναι η εικόνα του καιρού την Παρασκευή, όμως το Σάββατο θα έχουμε νέα επιδείνωση καθώς το 2ο κύμα θα προκαλέσει μια ισχυρότερη διαταραχή με βροχές, ισχυρούς βορείους ανέμους, υποχώρηση της θερμοκρασίας και σημαντικά ύψη χιονιού σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή ως το απόγευμα, οπότε θα ξεκινήσει η σταδιακή ύφεση των φαινομένων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather