Κώστας Καραμανλής: Δριμύ κατηγορώ στον ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις στον ΒΟΑΚ

Κώστας Καραμανλής: Δριμύ κατηγορώ στον ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις στον ΒΟΑΚ

«Αντιπολίτευση της μιζέριας» χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στη Βουλή σε ερωτήσεις για το ΒΟΑΚ και την Εγνατία Οδό. Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση κορόιδευε τους πολίτες και στα δύο αυτά θέματα, ενώ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τις μεγάλες νίκες της σημερινής Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, μάλιστα, σήμερα, έγινε γνωστό, ότι ξεμπλόκαρε μετά από χρόνια και το βόρειο τμήμα του Ε65.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον ΒΟΑΚ, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα κατατεθούν όλες οι μελέτες για να δοθεί η απαραίτητη περιβαλλοντική αδειοδότηση. Αναφέρθηκε επίσης στην προμελέτη οδικών και υδραυλικών έργων στα ήδη κατασκευασμένα τμήματα του ΒΟΑΚ με διαχωρισμένη επιφάνεια κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στις Παρακάμψεις Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, στο πλαίσιο της οποίας θα εξετασθεί και το ζήτημα των πέντε ανισόπεδων κόμβων, Μεσσαράς, Φοινικά, Κνωσσού, Κατσαμπά και Αεροδρομίου. Επισήμανε δε πως αυτοί αναπτύσσονται σε ένα μήκος αυτοκινητοδρόμου της τάξης των 7 περίπου χιλιομέτρων, γεγονός που δημιουργεί τεράστια ζητήματα οδικής ασφάλειας και τεχνικές δυσκολίες.

Έκανε δε λόγο για παραλήρημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στο ΒΟΑΚ και τόνισε: «Τι κάνατε τόσα χρόνια; Μία μολυβιά στο χάρτη. Ακούστε θράσος: Κάνατε διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος χωρίς μελέτες. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ ότι επί δύο χρόνια κορόιδευε τους πολίτες της Κρήτης, λέγοντας ότι δεν θα έβαζε διόδια στο ΒΟΑΚ και πρόσθεσε: «Και από που θα το χρηματοδοτούσατε; Από τα λεφτόδεντρα του 2015;»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης: «Γεωτεχνικές μελέτες ξέρετε τι σημαίνουν; Σε άλλες περιπτώσεις, για ένα δρόμο τόσο μεγάλο, θέλει τρία χρόνια. Αυτό που δεν κάνατε εσείς, το κάναμε εμείς σε 16 μήνες και σύντομα καταθέτουμε όλες τις μελέτες για να πάρουμε περιβαλλοντική αδειοδότηση».

Πρόσθεσε εξάλλου πως: «Για να γίνει ένα έργο, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, χρειάζονται: Γεωτεχνικές μελέτες, που δεν είχατε. Χάραξη, που δεν είχατε. Και περιβαλλοντική αδειοδότηση, την οποία επί τέσσερα χρόνια δεν μπορούσατε να καταθέσετε».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι αντίθετα η Νέα Δημοκρατία είπε την αλήθεια στον κρητικό λαό και παρουσίασε ένα συγκεκριμένο πλάνο για το ΒΟΑΚ, ο οποίος πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και με περιβαλλοντική αδειοδότηση.

«Κάνετε αντιπολίτευση της μιζέριας και στα ζητήματα της πανδημίας και της υγείας και στα ζητήματα των μεγάλων έργων υποδομής. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση έχει πετύχει μία μεγάλη νίκη. Ο Ε65 ξεμπλόκαρε. Ένας δρόμος που προσπαθούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ επί τόσα χρόνια να ξεμπλοκάρει, ξεμπλόκαρε μέσα σε 16 μήνες», πρόσθεσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Αναφέρθηκε επίσης στο Πάτρα – Πύργος, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τότε που ήθελε να φτιάξει καναλάρχες- εργολάβους» διέλυσε μία έτοιμη δημοπράτηση για να δώσει το έργο στους «αγαπημένους του αριστερούς εργολάβους». Σημείωσε πως και αυτό το έργο έχει πάρει τον τελικό του δρόμο και κατέληξε πως: «Δύο οδικά δίκτυα που πραγματικά λείπουν από τη χώρα, ο ΒΟΑΚ και το Πάτρα- Πύργος μπαίνουν σε μία σειρά».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather