Κοινωνικός Τουρισμός: Ρεκόρ συμμετοχών. Ποια μέρη προτιμούν οι δικαιούχοι

Κοινωνικός Τουρισμός: Ρεκόρ συμμετοχών. Ποια μέρη προτιμούν οι δικαιούχοι

Σπάει κάθε ρεκόρ η συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, καθώς από την Τετάρτη 15/6 που άνοιξε η πλατφόρμα και έως το βράδυ της Κυριακής 19/6, πάνω από 350.000 αιτήσεις κατατέθηκαν ηλεκτρονικά. Μέσα σε λίγα 24ωρα καλύφθηκε σχεδόν το 100% των επιταγών που θα διατεθούν φέτος, οι οποίες ανέρχονται σε 370.000 σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ένα πολύ ενισχυμένο πρόγραμμα φέτος, καθώς προσφέρονται εντελώς δωρεάν 12 διανυκτερεύσεις στη Εύβοια και τη Σάμο, 10 σε Λέσβο, Λέρο, Κω, Χίο και Έβρο και έξι διανυκτερεύσεις με μικρή συμμετοχή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Υπενθύμισε δε ότι επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με τους δικαιούχους να καλούνται να πληρώσουν το 25% της τιμής, το 20% οι πολύτεκνοι και 0% τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα παιδιά έως 5 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, οι δικαιούχοι του προγράμματος επιλέγουν κυρίως τη Χαλκιδική, ενώ μεγάλη ζήτηση έχει παραδοσιακά η Εύβοια και η Πελοπόννησος, προορισμοί δηλαδή που είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο. Κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να επιλέξει και τις άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς το πρόγραμμα ξεκινά από 1η Αυγούστου και ενδέχεται να δυσκολευτούν να βρουν κατάλυμα σε πολυσύχναστα μέρη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather