Κοινωφελείς λειτουργίες προτείνει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για τα κτήρια του Πολυτεχνείου

Κοινωφελείς λειτουργίες προτείνει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για τα κτήρια του Πολυτεχνείου

Με μοναδικό θέμα “Χρήσεις γης στην παλιά πόλη Χανίων” συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων την Παρασκευή και μέσω τηλεδιάσκεψη, λόγω των περιορισμών Covid-19. H συζήτηση πάντως και αυτό αξίζει να σημειωθεί, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, χωρίς διαξιφισμούς.

Εισήγηση για κοινωφελή χρήση στα κτίρια στο Λόφο Καστέλι κατέθεσε η δημοτική αρχή στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο .

Πιο συγκεκριμένα, η εισήγηση του Νίκου Χαζιράκη, αρμόδιου αντιδημάρχου, ορίζει “κοινωφελείς χρήσεις” για τα κτήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Λόφο Καστέλι και “αμιγούς κατοικίας” για την περιοχή στο λόφο Καστελίου.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής συντάσσεται με αυτή του Επιμελητηρίου Χανίων  και του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Κρήτης.

Όσον αφορά την Παλιά Πόλη των Χανίων η εισήγηση συντάσσεται με τις προτάσεις της Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Κρήτης.

Σημειώνουμε ότι πριν τη σημερινή συνεδρίαση είχε προηγηθεί απόφαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Χανίων, σύμφωνα με την οποία απορρίφθηκε η ένσταση του Πολυτεχνείου Κρήτης για να χαρακτηριστούν τα κτήρια στο Λόφο Καστέλι ιδιοκτησίας του “πολεοδομικό κέντρο”

Πιο αναλυτικά, η εισήγηση προτείνει:

α) για όλη την Παλιά Πόλη Χανίων χρήσεις γης σύμφωνα με την από 14-12-2017 πρόταση της Ομάδας Εργασίας και το ΤΕΕ/ΤΜΗΜΑ Δυτικής Κρήτης, με αντιστοίχιση των προτεινόμενων χρήσεων με αυτές του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου του Π.Δ. 59/2018.

β) για το λόφο Καστέλι γενικά: ΑΜΙΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ όπως αυτή προτείνεται από την Ομάδα Εργασίας και το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Κρήτης, με αντιστοίχιση των προτεινόμενων χρήσεων με αυτές του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου του Π.Δ. 59/2018.

γ) για την ιδιοκτησία του Πολυτεχνείου Κρήτης: ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ με απομείωση χρήσεων ως κατωτέρω:

Κοινωνική πρόνοια.

Εκπαίδευση.

Αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πολιτιστικές εγκαταστάσεις.

Περίθαλψη.

Γραμμικές υποδομές μεταφορών.

Οδοί (κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων) (δυνατότητα εξειδίκευσης βάσει της οικείας ομοθεσίας).

Οδοί ήπιας κυκλοφορίας.

Πεζόδρομοι.

Ποδηλατόδρομοι

Η εισήγηση πέρασε κατά πλειοψηφία.

Απείχε η παράταξη Παπαδογιάννη, ενώ καταψήφισαν δύο σύμβουλοι της παράταξης Αρχοντάκη ( Αποστολάκη και  Πρωτοπαπαδάκης).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather