Κικίλιας: έρχεται μελτέμι με πολλά μποφόρ και μεγάλο κίνδυνο για πυρκαγιές

Κικίλιας: έρχεται μελτέμι με πολλά μποφόρ και μεγάλο κίνδυνο για πυρκαγιές

Έρχεται δύσκολη εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, επισήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στην εκπομπή ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ στην τηλεόραση του Open, τονίζοντας παράλληλα ότι οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινο χέρι, ενώ έκανε έκκληση σε πολίτες και φορείς να δείξουν μεγάλη προσοχή.

“Από αύριο, Δευτέρα, θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8 και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας”, είπε ο Υπουργός και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή όλων των συμπολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης και αυτό το βλέπουμε στην Κέρκυρα όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια μεγάλη πυρκαγιά στο βόρειο μέρος του νησιού και χθες εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχές και χαλαζόπτωση”, σημείωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης και πρόσθεσε ότι “δυστυχώς σημαντικό ρόλο παίζει και το ανθρώπινο χέρι”.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε τη σύλληψη του 87χρονου για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο. “Χθες το βράδυ στον Άγιο Στέφανο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία επ’ αυτοφόρω ένας συμπολίτης μας με εύφλεκτα υλικά ο οποίος πρόλαβε να βάλει φωτιά, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής πρόλαβαν να τη σβήσουν”, ανέφερε ο Υπουργός.

Και πρόσθεσε: “Η Πολιτεία δίνει τα κονδύλια κάθε χρόνο εγκαίρως για τους καθαρισμούς και την πυροπροστασία, όσον αφορά στο δημόσιο χώρο, και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της οφείλει να αξιοποιεί κάθε ευρώ από αυτούς τους πόρους. Πρέπει να υπάρχει έγκαιρος καθαρισμός, αλλά και καλύτερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather