Καλύτερη θωράκιση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, φέτος το καλοκαίρι

Καλύτερη θωράκιση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, φέτος το καλοκαίρι

Την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνάντηση εργασίας με αποκλειστικό θέμα την αντιπυρική προστασία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριά ενόψει της έναρξης λειτουργίας του για το 2021.

Καταρχήν συζητήθηκε το θέμα των εργασιών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προετοιμασίας προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του φαραγγιού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επίσης λεπτομερής ανάλυση του σχεδιασμού και των μέσων που διατίθενται για την λειτουργία και την πυροπροστασία του, καθώς και οι ανάγκες που υπάρχουν σε μέσα και προσωπικό για την καλύτερη και ασφαλέστερη πυροπροστασία κατά την αντιπυρική περίοδο 2021.

Αποφασίστηκε η κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών σε υποδομές από την Π.Ε.Χανίων και συμφώνησαν όλοι στην ανάγκη χρήσης όλων των πρόσφορων μέσων και στην προσπάθεια όλων για την ασφαλέστερη και απρόσκοπτη λειτουργία του φαραγγιού για την καλοκαιρινή περίοδο 2021.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Χανίων Πύραρχοςκ. Γεώργιος Μαρκουλάκης, ο Διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων Αντιπύραρχοςκ. Αντώνιος Πρωτοπαπαδάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒρυσώνΑνιπύραρχοςκ. Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης, ο Αστυνομικής Υποδιευθυντής της Αστυνομκής Δ/νσης Χανίων κ. Ανδρέας Καλατζάκης, η Διευθύντρια της Δ/νσης Δασών Χανίων κα Πολύμνια Σκλαβάκη, οι υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών κ. Ιωάννης Φωτάκης και κα Ελένη Πατεράκη, η Διευθύντρια της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης κα Ελένη Πλουμίδη και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Χανίων κ. Ιωάννης Βερυκοκίδης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather