Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Χανίων

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Χανίων

Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη (21/06) ΣΤΙΣ 12:30 στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων απευθύνει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους τους συναδέλφους να σταθούν απέναντι στο κύμα αυταρχισμού και εκφοβισμού που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες και έχει ως εμπνευστές την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ και εφαρμοστές κατά τόπους στελέχη της εκπαίδευσης. Ο σκοπός είναι να τσακιστεί η ελευθερία της έκφρασης και να γίνουν οι εκπαιδευτικοί άβουλοι εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής. Η τακτική αυτή του αυταρχισμού ξεκίνησε με τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων των συλλόγων διδασκόντων και την ανάθεση αρκετών από αυτές απευθείας στους διευθυντές, κορυφώθηκε την εποχή του κορωνοϊού και την απαγόρευση κάθε είδους συνδικαλιστικών εκδηλώσεων με το άλλοθι της πανδημίας και συνεχίζεται σήμερα κάτω από την ομπρέλα της αξιολόγησης.
Αντίστοιχα στα Χανιά, συγκεκριμένα στελέχη της εκπαίδευσης, παρακάμπτοντας κάθε αίσθηση λογικής και δικαίου, προσπαθούν να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί συναδέλφους οι οποίοι έκαναν το αυτονόητο. Να δηλώσουν με την ψήφο τους τη στήριξη τους σε αποφάσεις του σωματείου και να αρνηθούν να στηρίξουν τη θέση του διευθυντή της σχολικής μονάδας που ανήκουν, όπως και να λειτουργήσουν παράτυπα ακολουθώντας τις υποδείξεις του. Κι ενώ αναγνωρίζεται η παρατυπία του διευθυντή του σχολείου από στελέχη της εκπαίδευσης που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση, τα ίδια στελέχη παραπέμπουν τους εκπαιδευτικούς για «παράβαση του υπαλληλικού καθήκοντος» και «σοβαρή απείθεια», στοχοποιώντας μάλιστα έναν συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, στον οποίο αναγνωρίζεται το σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα του «ηγετικού ρόλου». Άρα λοιπόν από εδώ και πέρα, όποιος δε θέλει να κατηγορηθεί για τα παραπάνω, πρέπει όχι μόνο να υπερψηφίζει και να εκτελεί αβούλως τις προτάσεις της διεύθυνσης, αλλά να αποφεύγει και να συζητά την ενδεχόμενη διαφωνία του με τους συναδέλφους του, αφού ο ρόλος αυτός μπορεί να θεωρηθεί ως «ηγετικός» σε περίπτωση που κάποια μέλη του συλλόγου διαφοροποιηθούν.
Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλούμε τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων, να στηρίξουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αλικιανού και να καταγγείλουν τη στάση των εμπλεκόμενων διευθυντών καθώς και του ΔΔΕ Χανίων.
Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες για τον συνάδελφο Μορέλλα Βασίλη
Να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία σε κανέναν από τους καταγγέλλοντες συναδέλφους

ΤΟ ΔΣ καλεί όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Χανίων την Τετάρτη 21 Ιούνη στις 12:30. Προκηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12:00 με 14:00»

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather