Ημερίδες για την «Έξυπνη Μεταποίηση» και τις δράσεις χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ημερίδες για την «Έξυπνη Μεταποίηση» και τις δράσεις χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων διοργανώνουν τρεις εκδηλώσεις στις αυτές πόλεις για ενημέρωση του επιχειρηματικού κοινού για την δράση «Έξυπνη Μεταποίηση», που υλοποιούν η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Η δράση  χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση-Next Generation EU και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα στην αίθουσα Καστελλάκη στο Ηράκλειο, σειρά έχει σήμερα Πέμπτη (28/07) στις 7 το απόγευμα ημερίδα στο ΕΒΕ Ρεθύμνου και την Παρασκευή (29/07) στις 7:30 το απόγευμα ο κύκλος κλείνει με ενημέρωση στο ΕΒΕ Χανίων.

Κεντρικοί ομιλητές είναι ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και η Κατερίνα Οικονόμου, συντονίστρια Task Force έργων RRF Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την δομή του προγράμματος χρηματοδότησης, καθώς και «τεχνικά» θέματα που αφορούν στην σχετική πρόσκληση υποβολής προτάσεων.

Το πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση» απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και σκοπό έχει την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την αναβάθμιση του κατασκευαστικού τους εξοπλισμού με χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής, με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς και την εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού στις ανωτέρω υποδομές. Χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε τεχνολογίες του ευρύτερου πεδίου του λεγομένου Industry 4.0 και συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον αυτοματισμό των γραμμών παραγωγής, την άμεση επικοινωνία μεταξύ συσκευών που χρησιμοποιούν ενσύρματα και ασύρματα κανάλια επικοινωνίας, καθώς και την παραγωγή πρωτότυπων και εξατομικευμένων προϊόντων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather