Ημερίδα στην ΟΑΚ: «Χώρος και Πολιτισμός: Συνύπαρξη εθνοτήτων, θρησκειών, πολιτισμών»

Ημερίδα στην ΟΑΚ: «Χώρος και Πολιτισμός: Συνύπαρξη εθνοτήτων, θρησκειών, πολιτισμών»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Βαλκανικών και Ανατολικών Σπουδών) και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), με τίτλο: «Χώρος και Πολιτισμός: Συνύπαρξη εθνοτήτων, θρησκειών και πολιτισμών.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Ελένη Γαβρά, η οποία καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας του ΠΑΜΑΚ με την ΟΑΚ, αλλά και τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης, αφού το θέμα είναι επίκαιρο και υπηρετείται καθημερινά σε επιστημονικό επίπεδο από τους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, ευχαρίστησε για τη συνεργασία των Ιδρυμάτων καθώς και για την ευκαιρία να συζητηθεί αυτό το σημαντικό θέμα της συνύπαρξης των λαών στο παρελθόν, αλλά και στο σήμερα.

Οι ομιλητές μέσα από τις παρουσιάσεις τους ανέλυσαν τη σημασία της συνύπαρξης, ειδικά στη σημερινή εποχή, όπου προσπαθούν οι άνθρωποι, οι θρησκείες και οι πολιτισμοί να συνυπάρξουν αρμονικά στη νέα εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, όπως συνηθίζεται να την αποκαλούμε, αλλά και στην εποχή της πανδημίας και των πολέμων.

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το διαδικτυακό κανάλι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, στο YouTube, στον σύνδεσμο https://bit.ly/2J7COjq

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather