Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον σεισμό στα Χανιά

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον σεισμό στα Χανιά

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων καθώς και η 3η ΕΜΑΚ, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί και οι άλλες ΕΜΑΚ της Επικράτειας όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά τον σεισμό των 4,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση αναλυτικά «μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 ριχτερ, που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί, στις 10:49, 302 χλμ Νότια της Αθήνας με επίκεντρο, 7 χλμ Ανατολικά της Σούγιας Χανίων, κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

Άμεσα διακόπηκε η είσοδος σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας και επισκεψιμότητας.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι στο φαράγγι της Σαμαριάς, στο οποίο είχε εισέλθει πλήθος επισκεπτών, σημειώθηκε κατολίσθηση, στο 9ο χιλιόμετρο πλησίον της περιοχής Κεφαλόβρυση, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας από τμήματα βράχων.

Άμεσα μεταφέρθηκε από εργαζόμενους του φορέα διαχείρισης του φαραγγιού, σε συνεργασία με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, στο ελικοδρόμιο του χωριού Σαμαριά. Εκεί παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στο οποίο επέβαιναν πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ και μεταφέρθηκε εν ζωή στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της εκκένωσης του Φαραγγιού της Σαμαριάς.

Επιπρόσθετα, για την ενημέρωση όλου του πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης το 112 απέστειλε προειδοποιητικό μήνυμα ώστε όλοι να αποφύγουν τις επικίνδυνες περιοχές, κυρίως όπου υπάρχουν φαράγγια και βράχοι, δεδομένου του κινδύνου των κατολισθήσεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια και πραγματοποιούνται περιπολίες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων καθώς και η 3η ΕΜΑΚ, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί και οι άλλες ΕΜΑΚ της Επικράτειας»

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather