Η Περιφέρεια προετοιμάζεται για την εποχή του υδρογόνου

Η Περιφέρεια προετοιμάζεται για την εποχή του υδρογόνου

Συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νικολάου Καλογερή, του Διευθυντή του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΠΕ) του ΙΤΕ, καθ. Νικολάου Πασαδάκη και του Ερευνητή του ΙΠΕ-ΙΤΕ και μέλους της Ειδικής Επιτροπής για τη χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής για το Υδρογόνο, Δρ. Εμμανουήλ Σταματάκη.

Η συνάντηση αφορούσε γενική ενημέρωση σε θέματα Τεχνολογιών Υδρογόνου που αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαδικασία για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση. Συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, στο European Hydrogen Valleys Partnership, μέσω επίσημης εκπροσώπησής της από το ΙΠΕ/ΙΤΕ και τον κ. Σταματάκη, με στόχο την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας για τις τεχνολογίες υδρογόνου μέσω διαπεριφερειακής συνεργασίας, την προσβασιμότητα της Περιφέρειας σε πληροφορίες, εμπειρογνωμοσύνη και χρηματοδότηση στον τομέα του υδρογόνου. Επιδίωξη επίσης, είναι η ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη χάραξη πολιτικής για το υδρογόνο σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αποφασίστηκε τέλος, ότι θα ακολουθήσει νέα συνάντηση τα επόμενες μέρες για να καθοριστεί ένα λεπτομερέστερο πλάνο δραστηριοτήτων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather