Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνέδριο ενδυνάμωσης της τοπικής δημοκρατίας

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνέδριο ενδυνάμωσης της τοπικής δημοκρατίας

«Επανεκκινώντας τη Δημοκρατία», είναι ο τίτλος ευρωπαϊκού συνεδρίου εμπειρογνωμόνων σε θέματα τοπικής δημοκρατίας που θα φιλοξενηθεί στην Πορτογαλία και στο οποίο η Κρήτη θα μετέχει στο πλαίσιο της τριμελούς ελληνικής εκπροσώπησης.

Βασικός σκοπός της διοργάνωσης που επιστεγάζει μια σειρά εργασιών που ξεκίνησαν το 2015, είναι η υποστήριξη των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη για να ενδυναμώσουν τις τοπικές δημοκρατίες στις κοινωνίες τους, μέσα από την ενίσχυση της πιο ενεργούς συμμετοχής των νέων.

Ειδικότερα, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της στρατηγικής σύμπραξης των Εθνικών Μονάδων για τη νεολαία 18 χωρών της Ε.Ε. καθώς και της νέας εργαλειοθήκης που θα είναι στη διάθεση των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης για να την αξιοποιήσουν στο πλαίσιο του τοπικού επιχειρησιακού προγραμματισμού τους ενώ θα συζητηθούν εκτενώς τα διδάγματα της περιόδου 2015-2020 και οι τρέχουσες προκλήσεις.

Οι προετοιμασίες για την έναρξη του ευρωπαϊκού συνεδρίου εμπειρογνωμόνων σε θέματα τοπικής δημοκρατίας  με τίτλο “DEMOCRACY RELOADING Stakeholder Conference είναι στην τελική ευθεία.  Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Portimao της Πορτογαλίας μεταξύ 26-29 Οκτωβρίου 2021 ενώ θα δοθεί η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης Ε.Ε. σε παράλληλες διαδραστικές  συνεδρίες στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2021.

Την Περιφέρεια Κρήτης θα εκπροσωπήσει η Ελένη Μαραγκάκη Ειδική Σύμβουλος Π.Κ. ως αρμόδια εμπειρογνώμων και μαζί με άλλα δύο στελέχη της Τ.Α. θα εκπροσωπήσουν την Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα προγράμματα Erasmus+/Νεολαία και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης / ΙΝΕΔΙΒΙΜ, εκ μέρους της Ελλάδας.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν 65 εμπειρογνώμονες σε θέματα πολιτικών για τη νεολαία και την ενίσχυση της ιδιότητας του πολίτη από 18 χώρες και 25 αντιπρόσωποι θεσμικών οργάνων της Ε.Ε., της Επιτροπής των Περιφερειών, του οργανισμού SALTO, της πρωτοβουλίας Europe Goes Local.

Τα ζητήματα της συμμετοχής των νέων και η επιρροή τους στη λήψη των αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα, είναι ψηλά στα ενδιαφέροντα των ίδιων των νέων όπως άλλωστε καταγράφεται  στην πρόσφατη έκδοση του ευρωβαρόμετρου.

Για τη διαδραστική συμμετοχή των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης στις παράλληλες διαδικτυακές εργασίες του συνεδρίου, καλούνται όσοι ενδιαφέρονται, να υποβάλλουν έως 22/10/2021 ηλεκτρονική αίτηση στον κάτωθι σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/democracy-reloading-stakeholder-conference-online-sessions.9748/

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather